MILAN KALINIĆ PONOVO PRED SUDOM ZBOG TUČE PRE UTAKMICE: Vidi se na snimku, nisam tukao Krkovića!
Foto: Beta/Branislav Božić

viši sud u beogradu

MILAN KALINIĆ PONOVO PRED SUDOM ZBOG TUČE PRE UTAKMICE: Vidi se na snimku, nisam tukao Krkovića!

Crna Hronika -

Suđenje poznatom glumcu i voditelju Milanu Kaliniću zbog sumnje da je učestvovao u tuči pred košarkašku utakmicu između Crvene zvezde i Partizana u aprilu 2019. u hali "Aleksandar Nikolić", danas je nastavljeno gledanjem snimaka i fotografija incidenta.

Na snimcima i fotografijama vidi se gužva u parteru, ali i bivši ministar Dragan Šutanovac, koji smiruje Kalinića, kao i krvava glava Dalibora Krkovića koji je toga dana izvukao najdeblji kraj. Na jednom od snimaka vidi se kako sa tribine silazi fizioterapeut Filip Volšek, koji tri puta u glavu udara Krkovića.

Milan Kalinić, Dragan Šutanovac
foto: @starsport

Inače i Krković i Volšek ranije su priznali krivicu za nasilje na sportskoj priredbi, sklopili sporazume sa Višim javnim tužilaštvom na osnovu kojih su osuđeni na kazne od po četiri meseca zatvora, uslovno na godinu dana, novčane kazne od po 70.000 dinara, kao i zabranu prisustvovanja utakmicama u trajanju od godinu dana.

- Jasno se vidi na snimku kako Filip preskače ogradu, udara ga dva puta, a treću put u mesto na glavi odakle kasnije kreće krv - prokomentarisao je snimak Milan Kalinić, koji je i ranije negirao navode optužnice, tvrdeći da on nikoga nije tukao, već samo razdvajao one koji su se tukli.

Njegova advokatica rekla je i da se vidi krv na Krkoviću, ali ne i na Kaliniću, što po njoj znači da glumac nije udario.

Međutim, zameni Višeg tužioca, drugačije je video ono što je na snimku prikazano.

Milan Kalinić
foto: Printscreen

- Što se tiče tragova krvi, ne može da se vidi krv na okrivljenom, jer je prethodno oštećenom nabacio jaknu preko glave - rekao je tužilac. Na početku suđenja, podsetimo, glumac je ispričao da je sukob izbio zbog mesta za sedenje u VIP loži na utakmici. Naveo je da je Krković udario Marka Pavlovića galvom u lice, i da je nastavio da ga udara pesnicama i kada je Pavlović pao na zemlju. Posle prvog suđenja, Kalinić je osuđen na uslovnu kaznu od 10 meseci, koja neće biti izvršena ukoliko u roku od dve godine ne učini novo krivično delo, kao i na novčanu kaznu od 100.000 dinara. Bila mu je izrečena i zabrana prisustva na utakmicama u trajanju od godinu dana i to tako što mu je naloženo da se pred svaku utakmicu javiti policijskoj stanici i u njoj provede vreme trajanja utakmice . Tu presudu, međutim, ukinuo je Apelacioni sud i naložio novo suđenje.

Kurir.rs/J. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track