ZAMALO PA SAVRŠEN ZLOČIN: Džonić je napravio nekoliko KOBNIH GREŠAKA, pre i posle brutalne LIKVIDACIJE ĐOKIĆA!
Foto: Kurir, Privatna Arhiva

odao se

ZAMALO PA SAVRŠEN ZLOČIN: Džonić je napravio nekoliko KOBNIH GREŠAKA, pre i posle brutalne LIKVIDACIJE ĐOKIĆA!

Crna Hronika -

Goran Džonić (54), osumnjičeni za ubistvo svog brata od tetke Gorana Đokića, njegove supruge Gordane i njihove ćerke Lidije, izveo je gotovo savršen zločin, ali ga je u danima dok je policija tragala za ubicom, odalo ponašanje, kao i to što nije uklonio sve tragove.

Da podsetimo, porodica Đokić iz Aleksinca nestala je 26. septembra u selu Moravac, njihov zapaljeni "folksvagen pasat" pronađen je 2. oktobra u njivama oko sela Tešica, a samo nekoliko sati kasnije, u jami kod separacije peska u Moravcu i ugljenisana tela nesrećnih ljudi. Tri nedelje posle surovog ubistva, zbog zločina je uhapšen njihov bliski rođak Goran Džonić.

Plan

- Džonić je zločin, prema dosadašnjim podacima, planirao šest meseci. On je do detalja naučio navike Đokića, a kako je prao Goranov auto, znao je gde drži novac. Koliko je bio spreman, govori i podatak da je dan pre nestanka Đokića odvezao skuter na mesto na kome je planirao da spali njihov automobil - priča izvor:

zapaljen automobil porodice đokić
zapaljen automobil porodice đokićfoto: Kurir/D.Ilić

- Nakon ubistva porodice, tela su zapaljena, kao i automobil. Pokušao je da očisti tragove, međutim, promakli su mu detalji. Na novcu koji je uzeo od rođaka, a koji je pronađen zakopan na imanju njegovog sina Stefana, ostali su DNK tragovi i otisci Džonića, kao i priznanica na ime Gorana Đokića, a dug koji je imao vratio je ekspresno.

Osim toga, Džonić je od jednog meštanina tražio da mu napravi prigušivač za pištolj, a od drugog da ga poveze od Tešice, gde je sakrio skuter, a snimile su ga i kamere. Sve ovo mu se obilo o glavu - zaključuje sagovornik.

džonićev skuter
džonićev skuterfoto: Kurir/M.S.

Osim toga, izvor podseća da je Džonić u početku učestvovao u potrazi.

- Kao bivši pripadnik MUP, on je poznavao većinu policajaca, pa se usputno raspitivao kod njih i pokušavao da tako dođe do detalja iz istrage, a osim toga,ubeđivao ih je da je počinilac sigurno neki stranac jer niko iz Moravca nije sposoban za takvo zlodelo. Najinteresantnije od svega, Džonić se nije rešio oružja.

Kriminolog Dobrivoje Radovanović objašnjava da je Džonić napravio niz grešaka nakon samog zločina.

Kriminolog Dobrivoje Radovanović
Kriminolog Dobrivoje Radovanovićfoto: Kurir

Slomio se

- Često se raspitivao u vezi sa istragom, glumio je nevinost, nemoć, tugu, širio dezinformacije i na taj način bukvalno privukao pažnju policije i doveo ih do sebe. Ponašanje i mir izvršilac krivičnog dela mora da sačuva, a to nikada ne traje večno. Niko, osim ozbilnih psihopata, koje jednostavno nemaju emocije, ne može da prođe ispitivanja i poligraf, bez da se ne oda - kaže Radovanović:

- U slučaju ubistva Đokića, Goran Džonić se slomio već na prvom ispitivanju kada su mu predočeni dokazi da je osumnjičen da je ubio rođake. Radovanović ističe da se Džonić ponašao u skladu sa onime kako ubice najčešće postupaju.

- Uništio je tela i automobil,pokušao da zametne tragove, ali nije uklonio oružje i vratio je dugovanje koje je imao. Kada se zločin planira, ubice posle njega imaju dve opcije, jedna je da pobegnu iz zemlje, a druga da nastave normalan život. Džonić je uradio ovo drugo, a čak se i približio porodici žrtava.

Plakao na sahrani

Džonić je, podsetimo, na sahrani plakao, kukao i čupao kosu, a psihijatar Nevena Čalovski Hercog kaže da je to ponašanje takođe imalo za cilj da prikrije tragove.

- Njegovo ponašanje je vrlo teško objašnjivao. On je posećivao porodicu Đokić, uključivao se u istragu, bio na sahrani i sve te poteze je povlačio da bi uspeo svojim ponašanjem da prikrije tragove ili da se prikaže kao neko ko apsolutno ne može biti okrivljen, i to stvarno stvara jedan osećaj jeze - rekla je doktorka Čalovski Hercog u jutarnjem programu Kurir televizije.

PRIZNANJE

Lidija i Gordana su vrištale i bežale

Goran Đokić, porodica Đokić, Lidija Đokić
foto: Privatna Arhiva

Goran Džonić je, navodno, u prvom iskazu posle hapšenja priznao da je ubio svoje rođake, a kasnije je promenio ploču i u zločin uvukao sinove Stefana i Milana, kao i braću Kostadina i Konstantina Miloševića, koji su uhapšeni i nalaze se u pritvoru. Navodno, on je do detalja opisao noć između 26. i 27. septembra.

- Zaustavio sam Đokiće kada su krenuli i zamolio ih da me odvezu do Dudine bare, gde mi je skuter ostao bez goriva. Seo sam iza, do Lidije, a kada su me odvezli, izašao sam da kao zahvalim Goranu i pucao mu u glavu. Gordana i Lidija su vrištale i počele da beže, pa sam ih ubio sa po dva metka - navodno je rekao Džonić.

- Bacio sam tela u jamu i zapalio ih, a onda odvezao „pasat“ do Tešice, tu sam uzeo novac i vratio se skuterom do Moravca.

KOJE JE GREŠKE NAPRAVIO

Goran Džonić
foto: Privatna Arhiva
  • Nije uklonio tragove s novca
  • Snimile ga kamere
  • Meštanin mu pravio prigušivač
  • Komšija ga vozio od mesta gde je ostavio skuter
  • Raspitivao se kako teče istraga
  • Nije se rešio pištolja
Štampano izdanje 30.10.2021.
foto: Kurir

SVAKE SUBOTE KURIR VAM POKLANJA KUVAR! TEMA NAREDNOG BROJA: Najbolji jesenji deserti od jabuke!

Poklon, Kuvar
foto: Kurir

Dnevne novine Kurir sutra svim čitaocima poklanjaju KUVAR. Tema narednog broja je: Najbolji jesenji deserti od jabuke! Obožavamo poslastice na koje miriše cela kuća. Ova voćka u kombinaciji sa cimetom vratiće vas u najlepše dane detinjstva.

Pokazaćemo vam korak po korak kako da napravite ovsenu kašu s pečenom jabukom. Kombinacija ove dve zdrave namirnice za rezultat ima sjajan doručak ili užinu, kako vam volja.

Koristan savet: Odličan obrok za početak dana. Umesto jabuke možete da koristite i krušku. Ovo obožavaju i deca.

Vitki, siti i zdravi – recepti iz knjige “Moj manekenski kuvar” autorke Daniele Boračeve.

Uveliko je počela sezona kestena, zašto ga onda ne iskoristiti na najbolji način. Mi vam predstavljamo nekoliko neodoljivih poslastica od kestena.

Predlog recepata: moderne tufahije; bakina lenja pita; žito musaka; supa od celera; mini-pice; milanske šnicle.

(Kurir.rs - B. Travica - J. Ivić)

bonus video:

06:53

GRAĐANI U STRAHU: Posle ubistva porodice Đokić meštani se zaključavaju i retko izlaze iz domova

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track