DŽONIĆ PROGOVORIO U PRITVORU! Ubio sam ĐUBRE, pritiskao me da mu vratim pare! MONSTRUM priča još monstruoznije!
Foto: Kurir, Privatna Arhiva

Goran Džonić u veoma lošem psihičkom stanju

DŽONIĆ PROGOVORIO U PRITVORU! Ubio sam ĐUBRE, pritiskao me da mu vratim pare! MONSTRUM priča još monstruoznije!

Crna Hronika -

Sa svojim advokatom Biljanom Pešić, koja mu je dodeljena po službenoj dužnosti, ubica Đokića vrlo je zatvoren i šturo odgovara na njena pitanja

Prvoosumnjičeni za zversko ubistvo tročlane porodice Đokić iz Aleksinca Gorana (57), Gordane (56) i njihove ćerke Lidije (25) u ataru sela Moravac penzionisani vatrogasac Goran Džonić je u veoma lošem psihičkom stanju, te je pod lekarskim nadzorom u pritvoru KPZ Niš.

Smešten je u višekrevetnoj pritvorskoj sobi, gde izbegava komunikaciju sa cimerima, a uglavnom preskače obroke.

Sa svojim advokatom Biljanom Pešić, koja mu je dodeljena po službenoj dužnosti, ubica Đokića vrlo je zatvoren i šturo odgovara na njena pitanja. Ipak, ove nedelje izgovorio je rečenicu od koje se čuvar naježio kada je čuo njegovo priznanje da je ubio brata od strica, piše Srpski telegraf.

Stražar je kolegama prepričao šta je čuo od Džonića, kojeg u zatvoru uglavnom doživljavaju kao čudaka spremnog da naudi sebi u krajnjem slučaju, pa se zbog toga na njega obraća posebna pažnja.

- Ubio sam đubre, pritiskao me je da mu vratim pare - procedio je Goran Džonić kroz zube i dodao:

- Gotovo je, svi znaju da sam ih ja pobio! Nisam mogao da vratim dug, morao sam da se rešim Đokića.

Goran Đokić, porodica Đokić, Lidija Đokić
foto: Privatna Arhiva

Tada je zaćutao.

- Gledao sam u njega u neverici, shvativši da priča sam sa sobom i kao da nije svestan mog prisustva. Pitao sam ga: "Šta kažeš, Džoniću", ali nije se ni osvrnuo - ispričao je stražar kolegi.

Nakon što su ga lekari pregledali pri dovođenju u pritvor ubicu porodice aleksinačkog vlasnika menjačnice pregledali su dodatno i specijalisti kada se žalio na probleme sa zdravljem. Izvor iz istrage navodi da Džonić nastoji da izdejstvuje prebacivanje u bolnicu jer je bezvoljan usled situacije u kojoj je razotkriven njegov monstruozni čin zbog kojeg ga se stide i odriču i njegovi najmiliji. Svestan je da mu povratka u selo nikada neće biti, čak i da ne bude osuđen na doživotnu robiju, koja mu ne gine.

Kada zatvorski cimeri svakog jutra dobiju dnevne novine, tada nastupa pravi pakao za Džonića jer onda počnu da mu spočitavaju kako je zapečatio sebi sudbinu, a najteže od svega mu pada što je rođenoj deci napravio pakao od života.

- Iako, ćuteći, prihvata sve što kažu, Džonić ne može da sakrije očaj zbog tekstova u kojima se navodi koliko su očajni njegovi stari roditelji, supruga i sinovi - ispričao je izvor.

Predviđeno je da Goran Džonić ponovo bude saslušan u istrazi ubistva Đokića.

Goran Džonić, Ubistvo porodice Đokić, porodica Đokić, ubistvo, Moravac
foto: Marko Smiljković, Privatna Arhiva

Kurir.rs/Republika.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track