MISTERIJA! KAKO DŽONIĆ DOBIJA POVERLJIVE INFORMACIJE IZ ISTRAGE!? Osumnjičeni za ubistvo Đokića ima TAJNOG POMAGAČA
Foto: Kurir, Privatna Arhiva

ZNA SVE POJEDINOSTI

MISTERIJA! KAKO DŽONIĆ DOBIJA POVERLJIVE INFORMACIJE IZ ISTRAGE!? Osumnjičeni za ubistvo Đokića ima TAJNOG POMAGAČA

Crna Hronika -

Osumnjičeni za ubistvo porodice Đokić je inteligentan i manipulativan, a svoje iskaze pred nadležnima prilagođava tako da sebi obezbedi što lakši položaj

Vatrogasac u penziji iz Moravca Goran Džonić (54), osumnjičen da je svirepo ubio, pa spalio svog rođaka Gorana Đokića (57) i njegovu ženu Gordanu (56) i ćerku Lidiju (25), ne samo da je više puta menjao iskaz pred nadležnima već u svakom svom iskazu barata novim informacijama, što jasno ukazuje na to da ne samo da tokom boravka u pritvoru prati kako mediji izveštavaju o zločinu, već i dobija detalje iz spoljnog sveta. Prema rečima našeg izvora, Džonić je inteligentan čovek, sklon manipulacijama.

Zna pojedinosti

- Čini se da odlično zna pojedinosti koje ga dovode u vezu sa zločinom, tako da njih pokušava da ospori. S druge strane, trudi se da iskoristi što više detalja koji će potkrepiti njegovu priču o tome da nije lično ubio Đokiće, već da su to učinila braća Kostadin i Aleksandar Milošević - objašnjava naš izvor.

stefan, milan i goran džonić sa porodicom
stefan, milan i goran džonić sa porodicomfoto: Printscreen/Facebook

- Tako je Džonić na saslušanju na kom je prvi put ukazao na braću Milošević kao svoje saučensike rekao da njih dvojica ne puše, a na poslednjem saslušanju je samouvereno rekao da puše i čak je pogodio marku cigareta koju braća kupuju.

To može da znači da se on u međuvremenu raspitao o detaljima koje na prvom saslušanju nije znao kako bi njegova priča bila što uverljivija. Naš izvor kaže da te informacije nije mogao da sazna iz medija, jer se mediji nisu bavili markom cigareta.

goran, lidija i gordana đokić brutalno su ubijeni
goran, lidija i gordana đokić brutalno su ubijenifoto: Privatna Arhiva

- Verujemo da to nije mogao da mu kaže ni advokat koji mu je dodeljen po službenoj dužnosti. To je njemu rekao neko ko zna stanje stvari i detalje iz Moravca. Ovo naročito upada u oči, jer je Džonić na prvom saslušanju u policiji priznao zločin, a tek kasnije je u sve upleo Miloševiće.

Da li se sam dosetio da njih umeša, jer je znao da imaju kriminalnu prošlost ili mu je neko naknadno sugerisao, u ovom trenutku ne može da se kaže - priča izvor i objašnjava da uprkos Džonićevom trudu da se predstavi kao neko ko je bio ucenjen da tipuje rođake, njegova priča ne pije vodu.

jedan od braće milošević
jedan od braće miloševićfoto: MUP Srbije

- Braća Milošević imaju čvrst alibi, koji su svedoci potvrdili u tužilaštvu. Takođe, on jednog brata uopšte nije prepoznao u policiji - podseća izvor.

Pravi pomagač

Prema njegovim rečima, još uvek nije sasvim isključeno da je Džonić imao pomagače.

- Sve ukazuje na to da uhapšena braća nemaju veze sa zločinom, a da li ima neko drugi, pokazaće dalja istraga. Nije nemoguće da Džonić smišljeno laže i sabotira istragu kako bi zaštitio pravog saučesnika, pa se trudi da na sve moguće načine sazna što više detalja iz spoljnog sveta i istrage - dodaje izvor.

Kako saznajemo, Džonić u pritvoru ima pravo na posete, ali samo najbližih članova porodice i advokata.

policija odvodi goranovi suprugu na informativni razgovor
policija odvodi goranovi suprugu na informativni razgovorfoto: Printscreen

- Koliko znamo, supruga ga je jednom posetila - kaže izvor.

Ukidanje pritvora

Nema više osnova da sinovi budu iza rešetaka

advokat milana i stefana džonića
advokat milana i stefana džonićafoto: Marko Smiljković

Filip Domazet, advokat Džonićevih sinova Milana i Stefana, koje je on upleo u trostruko ubistvo, posle čega im je određen pritvor, podneo je molbu da se njegovim branjenicima ukine pritvor.

- Za pritvaranje Milana i Stefana više nema osnova. Svi svedoci na koje su mogli da utiču su ispitani, tako da očekujem da će im pritvor što pre biti ukinut - rekao je Domazet.

Podsetimo, svi svedoci su u tužilaštvu rekli da su i Milan i Stefan u noći ubistva Đokića bili na svojim radnim mestima.

Istraga se nastavlja

Svedoci i veštačenja

U narednim dana očekuje se da u Višem javnom tužilaštvu u Nišu, koje vodi istragu, budu saslušani novi svedoci.

- Takođe, trebalo bi da stignu i veštačenja DNK tragova, balistička veštačenja, veštačenja baznih stanica i slično. Sve to će pomoći da se kockice nezapamćenog zločina sklope - objašnjava naš izvor.

(Kurir.rs - Ekiap Kurira)

BONUS VIDEO:

19:48

ŠOKANTNA TVRDNJA LEČIĆA: Danijela montirala snimak, nisam jedini koga je OPTUŽILA ZA SILOVANJE! VIDEO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja