PREMINUO NAČELNIK POSEBNOG ODELJENJA U ZABELI: Izgubili smo omiljenog kolegu, bio je predan poslu i porodici
Foto: UIKS

UPRAVA ZA IZVRŠENJE KRIVIČNIH SANKCIJA

PREMINUO NAČELNIK POSEBNOG ODELJENJA U ZABELI: Izgubili smo omiljenog kolegu, bio je predan poslu i porodici

Crna Hronika -

Goran Nenadović (43), načelnik Posebnog odeljenja Kazneno-popravnog zavoda Požarevac (Zabela), iznenada je preminuo, saopštila je Uprava za izvršenje krivičnih sankcija.

Kako navode iz UIKS, Nenadović je tu funkciju obavljao od trenutka kad je Posebno odeljenje otvoreno 2010. godine.

- Izgubili smo kolegu koga smo svi voleli i jednog od najvećih profesionalaca koji se nije štedeo u svom poslu sa mnogobrojnim rizicima koje je on nosio. Nenadović je bio, iznad svega, prijatelj na koga smo svi mogli da računamo u svakoj situaciji i zato ne postoje reči kojima bismo mogli da opišemo prazninu koju je ostavio iza sebe. Šta god da kažemo kako bismo ga opisali, malo je kad su u pitanju njegovi ljudski kvaliteti - navode iz UIKS.

U svojoj dugogodišnjoj karijeri učestvovao je u brojnim domaćim i međunarodnim projektima vezanim za izvršenje kazne zatvora u evropskim i svetskim okvirima, a svoje znanje je nesebicno delio sa kolegama u zemlji, regionu i inostranstvu.

- Trudio se da najbolje primere iz svetske prakse primeni prilikom pisanja brojnih zakonskih i podzakonskih akata u Srbiji i u tome će biti nezamenjiv profesionalac od koga su svi njegovi saradnici mogli najviše standarde da nauče i primene u svom radu. Voleo je svoju porodicu, sistem u kome je radio i fudbal i streljaštvo kojima je bio podjednako predan - saopštio je UIKS.

Uprava za izvršenje krivicnih sankcija i kolektiv KPZ Požarevac (Zabela) upućuju najdublje i iskreno saučešće porodici Nenadović.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track