DIGLA SE BOSNA! U TOKU POTRAGA ZA BOMBAŠEM KAFEDŽIJOM Interpol Beograd traži ga za ubistvo Strahinje, lepa Kolumbijka izbegla smrt
Foto: Printscreen/ Instagram

međunarodna poternica za eksploziju u novom beogradu

DIGLA SE BOSNA! U TOKU POTRAGA ZA BOMBAŠEM KAFEDŽIJOM Interpol Beograd traži ga za ubistvo Strahinje, lepa Kolumbijka izbegla smrt

Crna Hronika -

Godinama navodno važi za čoveka bliskog samom vrhu srpskog podzemlja

BEOGRAD/GRADIŠKA - SIPA u Gradiški traga za Milivojem L. za kojim je Interpol Beograd raspisao međunarodnu poternicu zbog sumnje da je umešan u ubistvo Strahinje Stojanovića eksplozivom postavljenim pod njegov automobil, 13. septembra na Novom Beogradu.

Strahinja Stojanović, Milivoje Lovrenović
foto: Anja Konstatinović, Privatna arhiva

Osumnjičeni godinama važi za čoveka bliskog samom vrhu srpskog podzemlja. Operativno policija ga je dovodila u vezu sa više teških krivičnih dela, ali ni za jedno nije procesuiran.

Vlasnik je više ugostiteljskih objekata u Gradiški. U javnosti se poslednji put pominjao u decembru prošle godine nakon što je, slaveći rođenje unuka, nasred ulice pucao u vazduh iz dva pištolja.

Milivoje Lovrenović
foto: Printscreen/Instagram

Snimak je dospeo na društvene mreže pa je policija za njim raspisala potragu. Naknadno se sam javio policiji i ubrzo je pušten na slobodu.

Oglasilo se Tužilaštvo BiH

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) jutros su na području Gradiške tragali za osobom, koja se dovodi u vezu sa teškim krivičnim delima, saopšteno je iz Tužilaštva BiH."Aktivnosti se realizuju na osnovu medjunarodne poternice pravosudnih institucija Srbije, a odnose se na osobu osumnjičenu za organizovani kriminal i teška krivična dela, koja su ozbiljno ugrozila bezbednosnu situaciju na području Srbije i Bosne i Hercegovine", navedeno je u saopštenju.

Bijeljinska BN televizija objavila je da su pripadnici SIPA tragali za Milivojem L. poznatim kao Čaruga, koji se dovodi u vezu sa više likvidacija u Srbiji i u regionu, ali da je uspeo da pobegne, najverovatnije u Hrvatsku. Srpski mediji ranije su dovodili Lovrenovića u vezu sa likvidacijom Strahinje Stojanovića u Novom Beogradu. Pretresen je stan, vikendica, kao i ugostiteljski objekti koji se dovode u vezu s njim. U ovoj akciji učestvovali su i pripadnici MUP Republike Srpske.

Privođen je zbog podmetanja bombe na kuću u Banjaluci, ali i nakon što je usred bela dana u martu 2014. u kafiću na obali Save navodno pretukao Milana V.

Pisanje sarajevskih medija

Strahinja Stojanović, Milivoje L.
foto: Printscreen/Dnevni Avaz

Policija ga je salušavala u vezi sa tim ubistvom, ali zvanično nikada nije bio osumnjičen za taj zločin, niti je ubistvo rasvetljeno. Istražnim organima je bio interesantan i u okviru istrage nerasvetljenog ubistva Senada Kobilića, koji je ubijen hicem iz snajpera u julu 2018. godine u selu Liskovac kod Gradiške, kao i brojnim drugim krivičnim delima.

Milivoje Lovrenović
foto: Printscreen/Instagram

Vlasnika kafana iz Bosanske Gradiške odale tetovaže i ožiljci

Podsetimo, beogradski mediji su pisali a bosanski preneli pa je Dnevni avaz pre nešto više od godinu dana preneo da je osumnjičeni Milivoje L. na dan zločina koristio električni bicikl, a eksploziv nosio u rancu na leđima

Ugostitelj iz Bosanske Gradiške identifikovan je na osnovu tetovaža i ožiljaka koji su se videli na snimcima kamera video-nadzora. Kako bi bomba bila ubojitija, ubica je u nju navodno stavio matice od šrafova. Usput ga je snimilo desetak kamera, uključujući i onu u elitnom naselju "Vest 65" u Novom Beogradu, gde je osumnjičeni u podzemnoj garaži podmetnuo bombu pod Strahinjin terenac BMW X5.

Nakon što je podmetnuo bombu, navodno je sačekao Stojanovića da terencem izađe na ulicu, a potom i telefonom aktivirao eksploziv. Odvezao se do Save i bacio bicikl u vodu.

- Na obali se presvukao i kamera ga je tada uhvatila bez kacige i jasno mu se videlo lice na snimku. Ista kamera snimila mu je ožiljak na nozi. Nakon što se presvukao, osumnjičeni je pobegao i od tada ga kamere više nisu "uhvatile". Pretpostavlja se da je odmah pobegao iz Srbije, ilegalno preko Drine - kažu izvori beogradskih medija, citirao je sarajevski Avaz pre godinu i nešto.

Kurir.rs/Novosti/Avaz

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track