SPORTISTA NIJE DOŠAO NA SUĐENJE Ragsovi branioci optužuju vatrogasce: Tina je umrla jer nisu stigli na vreme!
Foto: Printscreen/Facebook

saobraćajna nesreća u Las vegasu

SPORTISTA NIJE DOŠAO NA SUĐENJE Ragsovi branioci optužuju vatrogasce: Tina je umrla jer nisu stigli na vreme!

Crna Hronika -

Henri Rags Treći (22), zvezda američkog fudbala, nije se juče pojavio u sudu u Las Vegasu, gde je trebalo da se izjasni na optužbe da je 2. novembra pijan i velikom brzinom, udario u automobil kojim je upravljala Tina Tintor (23), poreklom iz Srbije, koja je u udesu preminula.

potpuno izgoreo tinin automobil
potpuno izgoreo tinin automobilfoto: Printscreen

Podsetimo, do nesreće je došlo kada se Rags svojim automobilom, pri brzini od 250 na sat, otpozadi zakucao u "tojotu RAV 4", kojom je upravljala Srpkinja. "Tojota" se posle udarca zapalila, a devojka je živa izgorela, zajedno sa svojim psom.

Kako piše američki The Sun, umesto Ragsa, koji je posle nesreće uz kauciju od 150.000 dolara pušten u kućni pritvor, u sredu su u sud došli njegovi branioci i dostavili su dokument u kome se navodi "da vatrogasci nisu uspeli da spasu život Tine Tintor, jer nisu dovoljno brzo reagovali posle sudara".

- Apelujem na javnost da ne presuđuje Ragsu pre zvanične presude suda - rekao je Dejvid Česnof, koji zastupa optuženog sportistu, a prenosi TMZ sports.

rodbina i prijatelji se danima oprašta od tine tintor
rodbina i prijatelji se danima oprašta od tine tintorfoto: Printscreen/Fox5

S druge strane, tužilac Stiv Volfson, rekao je da je Henri Rags optužen za ukupno pet krivičnih dela, te da je u trenutku nesreće imao duplo veću količinu alkohola u krvi od dozvoljene i da je vozio 250 na sat, prekoračivši značajno brzinu.

- Minimalna kazna za njega bi bila dve godine zatvora, a maksimalna do 50 godina i to uz nemogućnost uslovne osude - objasnio je Volfson u sudnici. Inače, u pojedinim američkim medijima objavljeni su pozivi vatrogascima u noći tragedije. Naime, u prvom pozivu je rečeno "da se čini da je "tojota" u plamenu prazna". Međutim, u narednim pozivima je rečeno "da u autu ipak ima nekoga".

Ragsu sude i za povrede njegove partnerke?

Američki mediji dodaju i da će se Henriju Ragsu suditi i za povrede koje je zadobila njegova partnerki Rubi, koja je u trenutku nesreće bila na suvozačevom mestu.

Tužilac okruga Klark Stiv Volfson prokomentarisao je i odluku da se podnese dodatna optužba protiv sportiste.

rags i njegova devojka rubi
rags i njegova devojka rubi foto: Instagram Printscreen

- Dokazi podržavaju drugu optužbu za krivično delo DUI. Smatramo da je Ragsova devojka Rubi bila teško povređena i prema zakonu Nevade, ako neko bude ozbiljno povređen u sudaru DUI kao rezultat radnji optuženog, možemo da podnesemo drugu tužbu - objasnio je tužilac za američke medije.

(Kurir.rs - B. T. )

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track