KAD JE PROGOVORIO BRAT UBIJENOG SPASOJEVIĆA NEKIMA NIJE BILO DOBRO: Otkrio koji političar je Dušanu ostao DUŽAN MILIONE
Foto: Privatna Arhiva

jedini intervju koji je dao kuriru

KAD JE PROGOVORIO BRAT UBIJENOG SPASOJEVIĆA NEKIMA NIJE BILO DOBRO: Otkrio koji političar je Dušanu ostao DUŽAN MILIONE

Crna Hronika -

Dušan Spasojević i Mile Luković optuženi su za organizovanje atentata na tadašnjeg premijera Zorana Đinđića, a malo je poznato da je Spasojević imao rođenog brata. Andrija Spasojević, zvani Prpe, rođeni brat ubijenog vođe Zemunskog klana Dušana Spasojevića Šiptara, pre dve godine je prvi put posle 16 godina upornog odbijanja pristao da govori za Kurir.

Ne skriva da je više puta bio u kući u Zemunu i da je tamo sretao brojne političare u svakakvim radnjama, a Čedomira Jovanovića optužuje da je Spasojeviću ostao dužan milione!

- Bila je to 2000. godina. Pošto sam bio na lečenju u Beogradu, posle saobraćajne nesreće, boravio sam kod brata u kući u Šilerovoj. Ko sve tamo nije bio... Brojni političari su dolazili, svašta su radili, pili alkohol, ma svašta još. Bio je i Čeda! Nego šta. Točio se viski na litre. Ali o njemu bolje da ne pričam - rekao je Spasojević 2019. godine za Kurir.

Andrija Spasojević
foto: printscreen privatna arhiva

Andrija tvrdi da je Čedomir Jovanović navodno ostao dužan veliki novac njegovom bratu.

- Bilo bi mu pametnije da vrati sve pare koje duguje... To su ogromne pare, milionski iznosi. Meni ne treba ništa, ali neka vrati Dućinoj supruzi i njihovoj ćerki - pričao je Spasojević.

Andriji smeta i nadimak koji je vođa Zemunskog klana imao.

- Kakav Šiptar?! Na šta to liči? Moj brat nije Šiptar. On je Duća. Nemojte više slučajno da ga zovete Šiptar - rekao je u dahu Spasojević.

Dušan Spasojević
foto: Privatna Arhiva

Dušan Spasojević i Mile Luković optuženi su za organizovanje atentata na tadašnjeg premijera Zorana Đinđića. Prilikom hapšenja u Meljaku su pružali otpor zbog čega su ubijeni, ali na zvaničnu verziju o hapšenju Spasojević ima primedbe.

- To je bila nameštaljka. Njih su svi izdali. Istina je ono što je pričao Vojislav Šešelj. Njih su žrtvovali, sve druge su pohapsili, a njih su ubili. Kao pružali su otpor, ma kakav otpor, nikakav otpor nisu pružali, nego su im namestili - priča Spasojević.

Otkrio je i detalje svog teškog života.

Dušan Spasojević, Mile Luković Kum, Šilerova, Zemunci
foto: Printscreen

- Imao sam dve teške saobraćajne nesreće i ostao sam trajno narušenog zdravlja. Ne vidim dobro, ubijen sam, nigde ne idem iz kuće, otac mi je oboleo, ne treba mi još stres i sećanje na tu prošlost i na mog brata. To mi je ogromna sekiracija i zašto sada o tome kad je prošlo 16 godina - zaključio je tada Spasojević.

U selu Drence, rodnom mestu Spasojevića, na seoskom groblju 2003. godine je sahranjen Dušan Spasojević. Početkom 2019. godine preminula je njegova majka Stana koja počiva pored sina.

Kurir.rs

bonus video:

01:21

FAMILIJARNO SMO PRIČALI: IZJAVA OCA OSUMNJIČENOG ZA UBISTVO PORODICE ĐOKIĆ

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track