U SRPSKU CRNJU STIGAO ALBANSKI AUTOMOBIL: Putnik rekao da ima samo lični prtljag, a onda su mu carinici pogledali u neseser FOTO
Foto: Carina Srbije

zaplena

U SRPSKU CRNJU STIGAO ALBANSKI AUTOMOBIL: Putnik rekao da ima samo lični prtljag, a onda su mu carinici pogledali u neseser FOTO

Crna Hronika -

Carinici su 12. novembra 2021. godine na prelazu Srpska Crnja u saradnji sa policijom zaplenili antičke kovanice koje je je jedan putnik pokušao da prokrijumčari tako što ih je pomešao sa aktuelnim metalnim novcem.

Slučaj je otkriven kada je na izlazu iz zemlje na red za kontrolu pristigao automobil ''VW Passat'', albanskih registarskih oznaka, za čijim je volanom bio albanski državljanin (33).

zaplena
foto: Carina Srbije

Na uobičajeno pitanje o tome da li ima nešto za prijavljivanje, putnik je rekao da nema ništa, izuzev ličnog prtljaga. Automobil je ipak izdvojen za detaljan pregled i tom prilikom je iza suvozačkog sedišta pronađen neseser, sa dosta metalnog novca u jednoj od pregrada.

1 / 4 Foto: Carina Srbije

Carinici su ubrzo utvrdili se da se među važećim novčanicama raznih valuta nalaze i antički novčići koji imaju antikvitetnu i numizmatičku vrednost.

Кonsultovani su stručnjaci zrenjaninskog muzeja koji smatraju da je reč o 15 bronzanih rimskih novčića iz perioda od I-IV veka, a da jedan zlatni novčić pripada ranijem, helenističkom periodu.

Originalnost i vrednost pronađenih novčića biće utvrđena nakon stručne ekspertize, a putnika je zajedno sa otkrivenim kovanicama preuzela policija u dalju nadležnost.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track