VELIKI POŽAR U POZNATOJ NS FABRICI MINERALNE VODE: Planuo spa centar, dvojica hitno prebačena u bolnicu, nagutali se dima (VIDEO)
Foto: Instagram Printscreen/192.rs

tepka noć za vatrogasce

VELIKI POŽAR U POZNATOJ NS FABRICI MINERALNE VODE: Planuo spa centar, dvojica hitno prebačena u bolnicu, nagutali se dima (VIDEO)

Crna Hronika -

NOVI SAD - Veliki požar izbio je rano jutros, oko 2 časa po ponoći, u fabrici Minakva na Futoškom putu, objavio je 192 na svojoj Instagram stranici.

Požar izazvan zavarivanjem!

U požaru koji je izbio u noći između utorka i srede, nešto posle dva sata, u Fitnes spa centru u iznamljenom delu fabrike Minakva, u Novom Sadu, dve osobe su se nagutale dima, zbog čega su hospitalizovane.

-Ekipa Hitne pomoći intervenisala je u 2:25 časova na poziv policije, a dva muškarca starosti 61 i 62 godine, koja su se nagutala dima, prevezena su na Institut za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici - kaže dr Nikolina Marić, iz novosadske Hitne pomoći. Prema nezvaničnim saznanjima, požar je navodno izazvan zavarivanjem koje su radnici izvodili u tom objektu. O svemu je obavešteno i nadležno tužilaštvo. Vatru su gasile četiri vatrogasne ekipe, sa 19 pripadnika ove službe. S. S.

Na licu mesta je 9 vatrogasnih vozila, policija i hitna pomoć.

Požar je izbio u delu zgrade gde se nalazi spa centar, a u tom trenutku u zgradi su bila dva radnika koja su navodno vršila popravke.

Ekipa Hitne pomoći intervenisala je u 2.25 časova na poziv policije, a dva muškarca starosti 61 i 62 godine, koja su se nagutala dima, prevezena su na Institut za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici, potvrđuje za 021.rs doktorka Nikolina Marić iz novosadske Hitne pomoći.

Prema nezvaničnim informacijama iz policije, požar su izazvali varioci koji su tokom noći radili u objektu. Na licu mesta bilo je više vatrogasnih vozila, požar je saniran, a policija obezbeđuje lokaciju.

Oglasila se i fabrika posle požara: Hvala novosadskim vatrogascima

Novosadska kompanija Minakva oglasila se nakon požara koji je u ranim jutarnjim satima buknuo u njihovom Spa klubu. Kako se navodi u saopštenju, požar je izazvala varnica aparata za sečenje.

"Brzim dolaskom i velikim požrtvovanjem Novosadske vatrogasne brigade, požar je lokalizovan i ugašen. Niko od radnika nije hospitalizovan i posle pregleda su na kućnom odmoru. Želimo da se zahvalimo našim novosadskim vatrogascima", dodaje se. U Minakvi poručuju članovima njihovog kluba da će za tri meseca "ponovo moći da uživaju u još lepšem SPA klubu".

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track