Pogledajte, ko je preterao - policija i urednik NIN-a

Kamera kao svedok

Pogledajte, ko je preterao - policija i urednik NIN-a

Crna Hronika -
Ako su policajci pogrešili prilikom hapšenja urednika NIN, biće kažnjeni. Dok urednik NIN Vladimir Piacun tvrdi da je policajcima dobacivao s trotoara, snimak pokazuje nešto drugo

BEOGRAD - Neko je preterao!Policija će utvrditi da li je prilikom privođenja Vladimira Piacuna, tehničkog urednika NIN, bilo prekomerne upotrebe prinude, a ako se to desilo, policajci će biti kažnjeni, izjavio je Milorad Veljović, direktor policije.- Policajci Radovan B. i Miroslav S. su se kod Nebojšine kule posvađali sa Piacunom zbog nesporazuma u saobraćaju. Piacun je sačekao da se dovezu do zgrade NIN, gde je prvo nogom udario u njihov automobil, a potom je kroz otvoren prozor udario i policajca u civilu. Policajci su se legitimisali i uz upotrebu sile priveli Piacuna - objasnio je Goran Milinković, zamenik načelnika Odeljenja za kontrolu zakonitosti u radu PU Beograd.Očevici su ranije ispričali da su policajci svojim vozilom preprečili put Piacunu koji je bio na motoru, te da su ga uhapsili uz prekomernu upotrebu sile. UNS je osudio napad policajaca na Piacuna i tražio da tehnički urednik NIN bude odmah pušten iz policijskog pritvora.

Snimak na kome se vidi okršaj Vladimira Piacuna, tehničkog urednika u NIN s Miroslavom Stevanovićem i Radovanom Bojovićem, dvojicom inspektora odeljenja za maloletničku delinkvenciju beogradske policije, bacio je novo svetlo na incident koji se dogodio u petak na Dorćolu. Piacun je za medije rekao „da je vozilu s policajcima prišao na dva-tri koraka i dobacivao im s trotoara, na kome je bio“.

- Iz vozila je tada istrčao vozač s pištoljem u ruci i počeo da galami na mene. Nije mi se predstavio kao policajac. Tvrdim da nisam udario suvozača u kolima, a ne sećam se da li sam šutnuo vrata - izjavio je Piacun.Međutim, snimak prikazuje Piacuna kako nasred ulice dobrih dvadesetak sekundi čeka da stigne „tojota“, a onda skače na vozilo, počinje da šutira suvozačeva vrata i uvlači glavu kroz otvoreni prozor! Zatim okreće leđa automobilu i udaljava se, a inspektori istrčavaju i počinju da ga tuku.

Ovaj snimak donekle je rasvetlio incident, ali nije dao odgovore na pitanje zašto je Piacun nasrnuo na policijsko vozilo i da li su policajci mogli da privedu urednika NIN bez batina i takve upotrebe sile.

http://www.youtube.com/watch?v=XoCjPxmBNME

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track