VOZAČ BMW-A IZ MIRIJEVSKOG BULEVARA PRIZNAO DA JE VOZIO AUTO U KOBNOM TRENUTKU: Izgubio sam kontrolu, ničega se više ne sećam!
Foto: Kurir Jelena Ivić

prvo osnovno tužilaštvo

VOZAČ BMW-A IZ MIRIJEVSKOG BULEVARA PRIZNAO DA JE VOZIO AUTO U KOBNOM TRENUTKU: Izgubio sam kontrolu, ničega se više ne sećam!

Crna Hronika -

D. K. koji je uhapšen zbog sumnje da je 17. novembra oko 11.30 sati u Mirijevskom bulevaru izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginula Z. Ž., koja se kao pešak kretala trotoarom, priznao je danas na saslušanju u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu da je on, bez vozačke dozvole upravljao "BMW"-om, za koji je znao da nije registrovan.

- Osumnjiceni D. K. je prilikom saslušanja priznao da je on upravljao bez vozačke dozvole vozilom marke "BMV" za koje mu je bilo poznato da nije registrovano, krećući se ulicom Mirijevski bulevar iz smera Ulice vitezova Karađorđeve zvezde prema Višnjičkoj brzinom od oko 70-80 km/čas, da je kolovoz bio mokar, te je najednom izgubio kontrolu nad vozilom i da se ne seća daljeg sleda događaja, već je samo čuo lomljavu i prasak. Naveo je da se ne seća ni kako je izašao iz vozila, ali da je kasnije saznao i video da je žena izgubila život u ovoj nezgodi, kao i da je video banderu koja je otkinuta - saopštilo je Prvo osnovno javno tužilaštvo.

Mirijevski Bulevar, udes, Saobraćajna Nesreća, Saobraćajka
foto: Kurir Jelena Ivić

Tužilaštvo je podnelo predlog Prvom osnovnom sudu u Beogradu za određivanje pritvora u trajanju do 30 dana prema osumnjičenom, budući da postoje osobite okolnosti koje ukazuju da bi okrivljeni boravkom na slobodi mogao ometati postupak uticanjem na svedoke, kao i zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da bi mogao u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, obzirom da je više puta kažnjavan za učinjene prekršaje propisane Zakonom o bezbednosti saobraćaja na putevima.

- U dokaznom postupku tužilaštvo ce pribaviti obdukcioni nalaza za preminulu, narediti neophodna veštačenja i to sudsko-medicinsko veštačenje radi utvrđivanja povreda usled kojih je nastupila smrt oštećene, kao i saobraćajno tehničko veštačenje kako bi se utvrdile sve okolnosti pod kojima se odigrala predmetna saobraćajna nezgoda, pregledati video zapise sa kamera, ispitati sve svedoke i prikupiti sva obaveštenja i druge dokaze, te će doneti konačnu odluku - saopštemo je iz tužilaštva.

Kurir.rs/J. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track