ELEZ SPREMAN DA ISPRIČA SVE ŠTO ZNA: Dijana Hrkalović ga častila za ubistvo Miše Ognjanovića? Evo šta je dobio
Foto: Beta/Miloš Miškov, Printscreen, Marina Lopičić

svedok-saradnik u istrazi protiv bivše državne sekretarke mup

ELEZ SPREMAN DA ISPRIČA SVE ŠTO ZNA: Dijana Hrkalović ga častila za ubistvo Miše Ognjanovića? Evo šta je dobio

Crna Hronika -

Darko Elez (40), jedan od glavnih likvidatora "kavačkog klana“, postaje sve dragoceniji svedok-saradnik u istrazi protiv Dijane Hrkalović, bivše državne sekretarke, koju bi mogao da otera na doživotnu robiju.

Naime, kako otkrivaju izvori Srpskog telegrafa iz policije, on bi trebalo da direktno poveže Hrkalovićevu s likvidacijom čuvenog advokata Dragoslava Miše Ognjanovića, koji je ubijen ispred svoje zgrade naočigled sina, koga je Elez poštedeo iz nepoznatih razloga, mada mu je mladić video lice ispod kačketa.

-Operativci već odavno sumnjaju da je Dijana naručilac ovog zločina, a imala je nekoliko motiva (Ognjanović je bio advokat Luke Bojovića, vođe škaljaraca; u prisluškivanoj komunikaciji govorio sve najgore o Dijani; imao dokaze o njenoj saradnji sa Elezom i kavčanima, video njene obnažene fotografije snimljene u prostorijama MUP dok je bila funkcioner). Međutim, posle nagodbe s našim tužilaštvom za organizovani kriminal, Elez je spreman da za blažu kaznu zada dosad najteži udarac odbrani nekadašnje šefice i bliske saradnice "kavačkog klana" - uveren je sagovornik lista.

Prema njegovim rečima, hladnokrvni "kavački“ pucač za Mišino ubistvo nije dobio novac, već su mu zauzvrat navodno omogućeni krupni poslovi i neometano reketiranje na području Novog Sada, gde je napravio bazu od novembra 2017, kada je izašao iz zatvora u Sremskoj Mitrovici.

- Glavni Dijanin čovek bio je Milorad Šušnjić, tadašnji načelnik Policijske uprave Novi Sad. On je radio po njenom direktnom nalogu, a zadatak mu je bio da omogući Elezu da hara bez ikakvog straha od posledica, pa je tako zataškao dva ubistva u ovom gradu, o kojima Elez takođe sada želi da progovori. Osim, Šušnjića, nekolicina načelnika MUP i šefova pojedinih odeljenja su takođe, indirektno ili direktno, umešani u te zločine ili su prikrivali dokaz- otkriva izvor iz policije za Srpski telegraf.

Dijana Hrkalović, Darko Elez
foto: Printscreen, MUP Srbije

Ispostavilo se da je Elez mnogo više profitirao nego da je uzeo pare na ruke za likvidaciju advokata Luke Bojovića. Bio je nedodirljiv, radio šta je hteo, a prijave protiv njega su nestajale u fioci tadašnjeg načelnika, koji se osećao toliko moćnim zbog veza s Hrkalovićevom da je ignorisao čak i Službu unutrašnje kontrole, koja je uzalud tražila odgovor o brutalnom reketiranju jednog biznismena. - Elez je preko svojih firmi prao ogromne količine para stečenih kriminalom, prvenstveno od droge, koje su "kavčani“ nastojali da ubace u regularne tokove. Taj novac su kasnije ulagali u nekretnine i druge profitabilne delatnosti, a dobar deo kolača je dobijao i Mišin ubica, kao naknadu za te usluge. I vrapci na grani u Novom Sadu su znali čime se bavi, ali su svi ćutali jer je lako mogla da odleti glava - pojašnjava izvor lista.

Dešavalo se da ljudi dignu ruke od biznisa jer im je pretio smrću ukoliko ne plati harač, koji se stalno povećavao.

- Svoju moć i veze demonstrirao je i u zgradi policije, gde su ga zaposleni u stavu mirno oslovljavali s "gospodine Elez“, kao da im je nadređeni. Međutim, Hrkalovićeva je na saslušanju poricala da uopšte poznaje Eleza, mada policija ima sasvim dovoljno dokaza koji govore suprotno. Ova saznanja o ubistvu Miše Ognjanovića mogla bi da zakucaju poslednji ekser sanduk njene odbrane - zaključuju dobro obavešteni operativci.

(Kurir.rs/Srpski telegraf)

Bonus video:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja