DIJANA HRKALOVIĆ PONOVO NA SASLUŠANJU: Bivša državna sekretarka dovedena iz pritvora, a evo ko je ispitan još pored nje
Foto: Zorana Jevtić

tužilaštvo za organizovani kriminal

DIJANA HRKALOVIĆ PONOVO NA SASLUŠANJU: Bivša državna sekretarka dovedena iz pritvora, a evo ko je ispitan još pored nje

Crna Hronika -

Bivša sekretarka u Ministarstvu unustrašnjih poslova Dijana Hrkalović ponovo je danas saslušana u Tužilaštvu za organizovani kriminal u okviru proširene istrage koja se protiv nje vodi zbog trgovine uticajem.

Ona je na saslušanje bila privedena iz pritvora u kojem se nalazi od 15. oktobra i nakon toga je vraćena u Okrtužni zatvor, prenosi RTS pisanje Tanjuga.

Pored nje, danas je u tužilaštvu ispitan i bivši načelnik Policijske uprave Novi Sad Milorad Šušnjić, potvrdili su Tanjugu u tužilaštvu. Pisanje medija u vezi sa njihovom povezanošću sa Darkom Elezom, koji je izručen iz Srbije Bosni i Hercegovini zbog niza tamo počinjenih krivičnih dela, u tuzilaštvu nisu komentarisali, kao ni detalje kirivične prijave. Hrkalović i Šušnjić su pod istragom za krivično delo trgocvina uticajem za koje je zaprećena kazna zatvora do 8 godina.

Dijana Hrkalović je prvobitno uhapšena zbog sumnje da je uticala na načelnika odeljenja za specijalne istražne metode Dejana Milenkovića Bagzija da ne dostavi blagovremeno neke izveštaje tužilaštvu u vezi sa ubistvom Vlastimira Miloševića, poznatom kao "ubistvo na šinama", za koje je bio optužen, a kasnije pravosnaznzo oslobođen Veljko Belivuk, koji je sada optužen za najbrutalnija krivična dela kao vođa kriminalne grupe "Principi".

Veljko Belivuk, Velja Nevolja
foto: Stefan Stojanović MONDO

Sve navode krivične prijave Hrkalovićeva je negirala na saslušanju u Tužilaštvu. Ona se tereti za krivično delo trgovina uticajem, a Milenković za krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Dijana Hrkalović je uhapšena u petak 15. septembra nakon zajedničkog rada Tužilaštva i Sektora unutrašnje kontrole MUP-a i iste noći joj je određen pritvor, dok se Milenković brani sa slobode.

(Kurir.rs/RTS)

Bonus video:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track