GLEDAO KAKO MU BAHATI VOZAČ GAZI SINOVE NA PEŠAČKOM: Osetio sam udarac, deca nisu bila pored mene, dozivao sam ih i tražio pomoć
Foto: Nikola Anđić, Privatna Arhiva

Nesreća na karaburmi

GLEDAO KAKO MU BAHATI VOZAČ GAZI SINOVE NA PEŠAČKOM: Osetio sam udarac, deca nisu bila pored mene, dozivao sam ih i tražio pomoć

Crna Hronika -

Mihailo Balić, otac malog Stefana (9), koji je poginuo u saobraćajnoj nesreći na Karaburmi kada je na njega, njegovog oca i brata kolima naleteo Lazar G., svedočio je u Prvom osnovnom sudu

Video sam Stefana kako leži, a krv mu je šikljala iz nosa i usta. Video sam da su mu proširene zenice i znao sam da ima frakturu lobanje. Svojim ustima izvlačio sam mu krv iz nosa i usta.

Ovo je juče u Prvom osnovnom sudu u Beogradu posvedočio Mihailo Balić, otac malog Stefana (9), koji je u julu preminuo nakon stravične saobraćajne nesreće. Za udes je optužen Lazar G., a tereti se da je na pešačkom prelazu u Ulici Marijane Gregoran na Karaburmi automobilom udario Mihaila Balića i dvojicu njegovih maloletnih sinova.

otac malog stefana na suđenje je došao s bratom i prijateljima
otac malog stefana na suđenje je došao s bratom i prijateljimafoto: Nikola Anđić

Pogledao levo i desno

- Pre nego što sam kročio na pešački prelaz, pogledao sam levo i desno, a potom pozvao decu, koja su bila na pola metra iza mene, da krenu. S decom nisam imao odnos da ih držim za ruku, ali smo imali dogovor. Kad im kažem "ajde", oni krenu za mnom, jer su jako poslušni - rekao je Balić u sudu.

On je objasnio da je kobne večeri video automobil na udaljenosti od oko 100 metara.

Stefan B., Karaburma, udes, mural
foto: Printscreen Facebook

- Čini mi se da je auto išao normalnom brzinom. Međutim, kada smo stigli do polovine pešačkog, osetio sam udarac koji me je okrenuo za 90 stepeni. Izuo mi je jednu patiku, ali sam ostao na nogama - prisetio se kobnog udarca.

- Deca nisu bila pored mene, dozivao sam ih i molio ljude da ih traže. Tada sam video da neko dete leži onako sklupčano, znao sam da je moje. Otrčao sam i počeo da ga reanimiram, dok sam ljudima rekao da mi traže drugo dete. Prema njegovim rečima, tada su stigla dva vozila Hitne pomoći.

u julu su danima bili protesti na karaburmi
u julu su danima bili protesti na karaburmifoto: Kurir

- Stefana su odvezla kola pedijatrije, dok smo mlađi sin i ja otišli drugim sanitetom - rekao je Balić, koji je inače lekar u Hitnoj pomoći.

Klinički mrtav

- Čuo sam da su Stefana reanimirali u vozilu i da je bio klinički mrtav. Uspeli su da ga ožive, ali nažalost, nekoliko dana kasnije moj sin je preminuo. Balić je posle potresnog svedočenja izašao iz sudnice vidno uznemiren i nije želeo da daje izjave za medije.

Podsetimo, Lazar G. je posle nesreće pobegao, a uhapšen je sutradan. Pritvor mu je određen tek pošto su građani organizovali protest na mestu pogibije dečaka.

Traži kućni pritvor

Nema ko da mu hrani decu

lazar G. doveden iz pritvora na suđenje
lazar G. doveden iz pritvora na suđenjefoto: Ana Paunković

Željko Jeknić, branilac optuženog, rekao je za Kurir da je predložio ukidanje pritvora za svog klijenta, ali da je to odbijeno.

- Smatram da je ovde prisutan veliki pritisak javnosti, zbog čega sud ne odlučuje kako bi trebalo - rekao je Jeknić, koji je tražio da Lazar G. dobije kućni pritvor, jer "nema ko da mu hrani decu".

- Ima dvoje dece i ženu, čija su primanja 40.000 dinara. On je vodoinstalater i njegova radionica se nalazi u sklopu kuće. On bi radio od kuće i tako bi hranio decu - navela je odbrana.

Deda pokojnog dečaka

Vozač zna šta je uradio i svaljuje krivicu na druge

neutešni stefanov deda boban balić
neutešni stefanov deda boban balićfoto: Zorana Jevtić

Optuženi Lazar G. juče je u sudnici mahao novinama i ljutito rekao "da mu mediji čine štetu sa svakim novim tekstom", kao i "da on nije ubica deteta".

Boban Balić, deda tragično nastradalog Stefana, za Kurir kaže da je vozačevo ponašanje više nego sramno.

- Bezobrazluk i sramota. Šta sad hoće da kaže, da su novinari krivi ili moj sin Mihailo, koji je prelazio ulicu na pešačkom prelazu s decom. Sad želi da se pere za sve što je uradio - kaže Boban.

- Zna šta je uradio i sad svaljuje krivicu na nekog drugog. Užas! Ne bi me čudilo da se sad vadi da je neuračunljiv.

Kurir.rs - B. Travica

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track