PROŠIRENA ISTRAGA PROTIV DIJANE HRKALOVIĆ: Otkriveno zašto su prisluškivali Darka Eleza
Foto: Zorana Jevtić

Klupko se odmotava

PROŠIRENA ISTRAGA PROTIV DIJANE HRKALOVIĆ: Otkriveno zašto su prisluškivali Darka Eleza

Crna Hronika -

Bivša državna sekretarka u Ministarstvu unutrašnjih poslova Dijana Hrkalović, koja je juče ponovo saslušana u Tužilaštvu za organizovani kriminal, pošto je protiv nje prema nezvaničnim informacijama, proširena istraga koja se već vodi zbog trgovine uticajem, Darka Eleza, kriminalca iz BiH držala je na merama da ga ne bi slušao neko drugi, nezvanično saznaje Kurir.

Osim Dijane Hrkalović, u tužilaštvu je saslušan i bivši načelnik Policijske uprave Novi Sad Milorad Šušnjić.

- Oni se sumnjiče za trgovinu uticajem i reč je o zloupotrebama koje se odnose na Darka Eleza, koji je nedavno sa tužilaštvom u Bosni i Hercegovini sklopio sporazum o priznanju krivice, na osnovu kog je osuđen na 15 godina zatvora. Naime, sumnja se da su oni pomagali Elezu da prijave koje su protiv njega podnošene ostanu u fioci - otkriva izvor Kurira:

elez
elezfoto: Tužilaštvo BiH, Printscreen

- Operativne informacije ukazuju i da su Eleza, koji je navodno bio jedan od najbližih saradnika Dijane Hrkalović, formalno stavili "na mere" policije i na taj način sprečili da ga neka druga uprava u policiji prisluškuje - objašnjava izvor Kurira.

On navodi, da to praktično znači, da ga je prisluškivala novosadska policija, ali da se sumnja da su ga zapravo tako štitili.

Podsetimo, kako je Kurir ranije pisao, istražitelji su došli do određenih dokaza da su Dijana Hrkalović i Darko Elez bili u direktnom kontaktu i da je navodno ona lično od njega tražila da bude ubijen poznati beogradski advokat Dragoslav Miša Ognjanović. Darko Elez je inače iz zatvora izašao u novembru 2017. i do hapšenja, krajem prošle godine, je nastavio da živi u Srbiji.

- Unutrašnja kontrola policije je još u januaru pokrenula istragu zbog sumnje da se nije postupalo po krivičnim prijavama koje su protiv njega podnošene novosadskoj policiji - dodaje naš sagovornik i dodaje da se još tada spekulisalo da su Šušnjić i Dijana Hrkalović bili u izuzetno bliskim odnosima i da je ona davala naloge tadašnjem načelniku policije da Eleza "ne dira".

Kurir.rs/ Ekipa Kurira

Bonus video:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track