AUTOMOBIL FRANCUSKIH TABLICA STIGAO NA PROHOR PČINJSKI: Gruzijski državljani pokušali da prevare carinike pričom, ali nisu uspeli
Foto: Carina Srbije

obišli gotovo pola Evrope

AUTOMOBIL FRANCUSKIH TABLICA STIGAO NA PROHOR PČINJSKI: Gruzijski državljani pokušali da prevare carinike pričom, ali nisu uspeli

Crna Hronika -

Trojica gruzijskih državljana zaustavljena su 22. novembra 2021. godine na prelazu Prohor Pčinjski, s prtljagom u kom se nalazilo više od 70 originalnih parfema.

Na putu ka Gruziji, pokušavajući da nađu najpogodniju rutu za povratak, obišli su gotovo pola Evrope, da bi se na kraju našli na ulazu prelaza Prohor Pčinjski iz pravca Severne Makedonije.

zaplena, parfemi
foto: Carina Srbije

Carinici sa tog prelaza su im postavili uobičajno pitanje da li imaju nešto da prijave, ali su sva trojica putnika iz automobila ''citroen C5'' francuske registracije, rekla da sa sobom nose samo lični prtljag. Međutim, tokom detaljnog pregleda prtljaga, utvrđeno je da se u torbama sa ličnim stvarima nalazi i 70 originalnih parfema, toaletnih voda i gelova za tuširanje mnogih poznatih robnih marki, ukupne vrednosti oko 5.500 evra.

zaplena, parfemi
foto: Carina Srbije

Putnici su tada pokušali da opravdaju svoj postupak rekavši da su parfemi namenjeni za poklon porodici i prijateljima u Gruziji, gde se vraćaju iz Francuske u kojoj su bili na privremenom radu.

Carina Srbije podseća da prema važećim propisima putnici mogu kao deo svog ličnog prtljaga nositi jedan parfem i jednu toaletnu vodu, a da sve preko toga mora da bude prijavljeno na granici, kao i da količina nikako ne sme da ukazuje na to da je roba namenjena daljoj prodaji. Otkriveni parfemi privremeno su zadržani do okončanja hitnog prekršajnog postupka koji je protiv pomenutih stranih državljana pokrenut pred nadležnim sudom.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track