STRAVIČNA EKSPLOZIJA U FABRICI RAKETNOG GORIVA U LEŠTANIMA: Poginulo dvoje radnika, teže povređeno najmanje 16!
Foto: Kurir, Ana Paunković

UŽAS

STRAVIČNA EKSPLOZIJA U FABRICI RAKETNOG GORIVA U LEŠTANIMA: Poginulo dvoje radnika, teže povređeno najmanje 16!

Crna Hronika -

U firmi „Edepro“ u Leštanima povređeno 16 ljudi, traga se za nestalima koje je detonacija odbacila na okolna brda

Dvoje zaposlenih u fabrici raketnog goriva „Edepro“ u Leštanima kod Beograda je poginulo, a najmanje 16 radnika je povređeno juče u stravičnoj eksploziji!

Kako Kurir saznaje, jednog radnika, koji je bio zarobljen u zgradi, vatrogasci su uspeli da izvuku, dok je nekoliko zaposlenih nestalo posle eksplozije, pa su ih sinoć tražili dronovima po okolnim brdima.

Ostao krater

U trenutku eksplozije u magacinu površine 260 kvadrata nalazilo se 500 raketa sa 30 kilograma eksploziva. U fabrici je u tom momentu bilo oko 40 ljudi. Iz Hitne pomoći su potvrdili da je jedan od povređenih na reanimaciji s teškim povredama, dok ostali imaju opekotine i probleme s disanjem.

- Niko od nas ne zna šta je eksplodiralo, samo se čula buka, eksplozija, počeli su da kuljaju vatra i dim. Pokušavali smo da sačuvamo živu glavu, čuli su se krici, vriska, dozivi u pomoć - rekao je jedan od radnika.

Bubanj potok, eksplozija
foto: ATA Images

Kako dodaje, u delu fabrike u kom je došlo do eksplozije bilo je najviše radnika i svi strahuju da broj žrtava nije konačan.

- Geleri su nam leteli oko glave, ne znam ni sam kako smo se izvukli! Mestu na kom se desila eksplozija mislim da i dalje ne može da se priđe - kaže radnik fabrike i dodaje da je na tom mestu ostao krater, koji je praktično progutao taj deo objekta.

Pošto su istrčali iz pogona, okupljeni su nemo posmatrali vatru i dim koje su vatrogasci pokušali da obuzdaju. U središtu fabrike ostala je samo rupa, a automobili koji su bili parkirani oko zgrade zapalili su se. Navodno, uništen je i deo Kružnog puta, a delovi raketa juče su bili svuda po kolovozu. Zapaljena vozila

Meštani kažu da ih je eksplozija izbacila iz kreveta i fotelja i da je bilo gore nego za vreme bombardovanja.

- Čuo se huk, kao da avion probija zvučni zid, a onda je kuća počela da se trese. U prvom momentu sam pomislio da je u pitanju jak zemljotres. Izašao sam na prozor i video rakete koje lete ka brdu, tada mi je bilo jasno da se u fabrici dogodila eksplozija - kaže meštanin. On dodaje i da su rakete letele po okolini i da su se sa brda pored fabrike čuli krici i zapomaganje.

- Popucali su prozori, štokovi su polomljeni, na nekoliko kuća su oštećeni krovovi - kaže on i pokazuje krov kuće kroz koji je očito uletela raketa.

Bubanj potok, eksplozija
foto: ATA Images

Cigla ispala iz zida

Zorica S., vlasnica vikendice koja je oštećena u eksploziji, kaže da je čitala novine kada je puklo.

- Nešto je odjednom grunulo, cigla je izletela iz zida i odletela u ćošak. Uništene su dve sobe. Bilo je strašno, šta nas je snašlo, došli smo u vikendicu da ispečemo rakiju. Raketa nam je još na tavanu, ne znamo šta ćemo - kaže Zorica S. za Kurir.

Ekipe Hitne pomoći neprekidno su odvozile povređene.

- Postoji velika opasnost da se dogode nove eksplozije - dodaje jedan od zaposlenih koji je uspeo da istrči i ostane nepovređen.

Iz fabrike raketa su potvrdili da se nesreća dogodila.

- U utorak oko 14 sati došlo je do eksplozije u magacinu gotovih proizvoda našeg proizvodnog postrojenja u Leštanima - rečeno je kratko iz kompanije.

Bubanj potok, eksplozija
foto: Kurir
Naslovna 24.11.2021.
foto: Kurir

U DANAŠNJEM ŠTAMPANOM IZDANJU KURIRA PROČITAJTE:

SVE JE VIŠE DEPRESIJE, SAMOUBISTAVA I UBISTAVA

Kovid propusnice na 24 sata zavise od mentalnog stanja nacije

NASTAVNIK UDARIO UČENIKA, JAVNOST PODELJENA

Deca su razmažena, donose toster i na času prave tople sendviče!

GARAŽE KOŠTAJU KAO JEDNOSOBAN STAN ILI GARSONJERA

Ako planirate da kupite garažu morate ovoliko para da izdvojite!

ZIMSKI RASPUST POČINJE RANIJE?!

Evo kada bi đaci mogli da se raspuste i kako će nadoknaditi gradivo!

LAZARU I MARIJI, DECI VOZAČA HITNE POMOĆI, POMOGLA FONDACIJA ZA DECU I MLADE!

Direktorka za Kurir: Renoviraćemo im kuću!

BOJKOT JE PROPAO

Đilas, Jeremić i Lutovac promenili ploču, idu na birališta!

DEČAK UMRO OD KORONE, NA RESPIRATORU SE BORIO 14 DANA

Ovo je deseto dete u Srbiji kome je kovid odneo život!

SKANDAL

Rijaliti zvezde iz Mihailovog kataloga potukle se na žurki crnogorskog milionera!

NEMA RAZLIKE U RADU NA IGRI PRESTOLA I SETU JUŽNOG VETRA!

Zahari Baharov za Kurir o ulogama u hit seriji i filmu

NE PROPUSTITE

DANAS JE MRATINDAN! KURIR SVIM ČITAOCIMA POKLANJA IKONU SVETOG KRALJA STEFANA DEČANSKOG sa zlatotiskom plus dodatak SASOMANGE

ikona, poklon, Kurir
foto: Kurir

Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici danas slave Svetog kralja Stefana Dečanskog, koji se u narodu naziva još i Mratindan.

Tim povodom, danas ćete uz dnevne novine Kurir dobiti IKONU sa zlatotiskom plus dodatak Sasomange.

Sveti mučenik i srpski kralj Stefan Dečanski sin je kralja Milutina i otac cara Dušana. Po naređenju neobaveštenog oca bio je oslepljen, a po naređenju lakomislenog sina, u starosti udavljen. Pri oslepljenju javio mu se Sveti Nikola u hramu na Ovčem polju i obećao mu da će mu vratiti vid. Sveti Stefan je proveo pet godina u Carigradu kao zatočenik u manastiru Hrista Svedržitelja (Pantokratora). Svojom mudrošću i trpeljivošću, podvigom i blagodušnošću izazivao je divljenje i monaha i celog Carigrada.

Kada je prošlo pet godina, Sveti Nikola je čudotvorno vratio vid kralju Stefanu, koji je odmah potom, iz zahvalnosti, sagradio Hram Visoki Dečani, jednu od najlepših građevina vizantijske umetnosti i srednjovekovne arhitekture na tlu srpske države.

Sasomange oglasnik je jedino mesto na kom ima svega!

Kupujete ili prodajte stan, kuću, plac, garažu, automobil, telefon, televizor, mikser, muzički instrument, nameštaj...

Ukoliko želite da se oglašavate unutar Sasomange.rs oglasnika, kontaktirajte s prodajom na sasomange.prodaja@sasomange.rs i obezbedite svoje mesto u sledećem izdanju oglasnika.

Sasomange je onlajn oglasnik koji se sastoji od internet portala i aplikacija, dostupnih i za iOS i za Android platforme. Celokupnu ponudu oglasa možete pronaći na Sasomange.rs, gde vas čeka preko 640.000 aktivnih oglasa u više od 90 kategorija i potkategorija.

Sasomange – jedno mesto na kom ima svega!

J. Ivić-J. Spasić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track