04:37

IZBEGLA TRAGEDIJU ZA DLAKU! Žena u trenutku eksplozije fabrike sedela u prostoriji kada su joj KROZ KUĆU PROTUTNJALI GELERI

meštani u strahu

IZBEGLA GELERE ZA DLAKU! Ženi iz Leštana raketa PROBILA KROV i protutnjala kroz kuću! PRETRAGA TERENA OKO FABRIKE TRAJAĆE DANIMA

Crna Hronika -

Više od deset kuća oštećeno je prema prvim procenama u snažnoj eksploziji koja se dogodila u magacinu fabrike raketa i raketnog goriva "Edepro" u Leštanima.

Predsednik opštine Grocka Dragan Pantelić naglasio je da samo pukom srećom niko od meštana nije povređen, a jedna žena, koja živi u kući koja je najviše oštećena, za dlaku je izbegla tragediju. Levi deo krova njene kuće je skoro sasvim srušen.

eksplozija, fabrika raketa, Leštane
foto: Ana Paunković

- Sinoć smo obišli kuće u Ulici maršala Tita i imamo desetak kuća koje su oštećene. Ona koja je najviše oštećena ima dva ulaza raketa koje su oštetile krov i ulazak u prostoriju. Žena je igrom slučaja imala sreću da je sedela na suprotnoj strani jer bi u suprotnom bila povređena. Kuća se nalazi 250 metara od fabrike vazdušnom linijom. Ukućani nisu povređeni. Samo su bili uplašeni - rekao je Pantelić za Kurir televiziju.

Dragan Pantelić
foto: Kurir televizija

Predsednik opštine Grocka je najavio pomoć i saniranje svih objekata koji su stradali prilikom eksplozije.

- Opština će pomoći. Imali smo sastanak sa zamenikom gradonačelnika Beograda Goranom Vesićem i štabom za vanredne situacije. Oformićemo komisiju koja će izaći na teren. Po hitnom postupku ćemo sanirati oštećenja. U eksploziji su najviše stradali prozori i vrata objekata - istakao je Pantelić.

Darko Glavaš iz Sektora za vanredne situacije rekao je da stručne ekipe pretražuju prostor okoline fabrike i da će u narednim danima biti na terenu kako bi adekvatno obezbedili okolinu i prikupili potrebne informacije.

Darko Glavaš
foto: Kurir televizija

- Ekipe sektora za vanredne situacije nalaze se i dalje na terenu. Pretražuje se i dalje kompletan prostor oko fabrike. Najvažnije je utvrditi da li postoji još ubojitih sredstava na terenu. U fokusu je saniranje štete na objektima i obilazak svakog sugrađanina. Niko od građana koji su se nalazili u zoni eksplozije nije povređen. Opština i grad Beograd će nastaviti da brinu o svakom sugrađaninu - naglasio je Glavaš.

Bubanj potok, eksplozija
foto: ATA Images

Podsetimo, u fabrici raketa "EdePro" u Leštanima juče je došlo do stravične eksplozije, u kojoj su nastradala dva radnika, a 16 je povređeno. Smena od 40 radnika bila je u magacinu fabrike raketa u trenutku kad se dogodila snažna eksplozija.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track