SA NJIMA SU VELJA I MARE POČINILI TRI UBISTVA U CRNOJ GORI: Policija detaljno ispituje kavčane, na spisku imena najopasnijih ljudi
Foto: MUP Srbije, Kurir/T.Ilić

U Specijalnom državnom tužilaštvu Crne Gore nastavljeno saslušanje

SA NJIMA SU VELJA I MARE POČINILI TRI UBISTVA U CRNOJ GORI: Policija detaljno ispituje kavčane, na spisku imena najopasnijih ljudi

Crna Hronika -

Crnogorska policija je opsežnom akcijom, koja je sprovođena duže vremena, otkrila detalje delovanja ove kriminalne organizacije i došla do osnovanih sumnji da su članovi "kavačkog klana" povezani sa izvršenjem teških krivičnih dela

Veljko Belivuk zvani Velja Nevolja i Marko Miljković Mesar osumnjičeni su da su počinili tri ubistva u Crnoj Gori - Damira Hodžića, Adisa Spahića i Mila Radulovića i ta zemlja je tražila da budu saslušani pred njihovim Tužilaštvom.

Za to vreme, u okviru istrage su nastavili sa saslušavanjem navodnih članova "kavačkog klana", kojem je Belivukov i Miljkovićev klan bio ogranak u Srbiji, u nameri da istraže sa kim su to zloglasni beogradski kriminalci sejali smrt po Crnoj Gori. Na spisku onih koji se povezuju sa zlodelima nalaze se i imena najopasnijih ljudi i vođa svirepog klana.

U Specijalnom državnom tužilaštvu Crne Gore nastavljeno je saslušanje navodnih članova kavačkog klana, saznaje nezvanično portal Dan. Tako, privođenjem lica koja se povezuju sa ovom grupom, nastavljena je istraga u novom izviđaju zbog sumnji da su "kavčani" svirepo mučili, a zatim posle toga ubili Mila Radulovića zvanog Kapetan.

Adis Spahić, Damir Hodžić
foto: Specijalno državno tužilaštvo CG

Crnogorska policija je opsežnom akcijom, koja je sprovođena duže vremena, otkrila detalje delovanja ove kriminalne organizacije i došla do osnovanih sumnji da su članovi "kavačkog klana" povezani sa izvršenjem teških krivičnih dela.

Prema saznanjima od više izvora bliskih istrazi, po unapred pripremljenom planu Veljko Belivuk, Marko Miljković, Nebojša Janković i Ratko Živković su 14. 10. 2020. godine u Spužu oteli Radulovića, koji se tamo nalazio sa Damirom Hodzićem i Adisom Spahićem.

Senad Rešović, Veljko Belivuk, Marko Miljković, Nikola Mitić, nestali Srbija, Ubistvo
foto: Privatna Arhiva, Zorana Jevtić, Ana Paunković

Dokazi su bazirani na osnovu dokaza prikupljenih preko aplikacije SKY, gde je presrenuta komunikacija nekih od osoba obuhvaćenih istragom. Kapetan se vodio kao nestalo lice, navodno su ga oteli Belivuk i Miljković kad su u Spužu ubili Spahića i Hodzića.

Kako saznaje crnogorski list, ovom istragom su obuhvaćeni Igor Božović, Slobodan Kašćelan, Radoje Zvicer, Milan Vujotić, Dragan Knežević, Radoje Živković, Veljko Belivuk, Marko Miljković, Nebojša Janković, Ratko Živković, Miloš Radonjić, Duško Roganović i Vladimir Vučković.

Slobodan Kašćelan i Radoje Zvicer
Slobodan Kašćelan i Radoje Zvicerfoto: facebook, Privatna Arhiva, detective-info.com.ua

Prema nezvaničnim saznanjima portala Dan, nakonšto su kavčani ubili Spahića i Hodzića, otetog Radulovića su premestili na teritoriju Kotora. Istraga sumnja da su osumnjičeni uz obmanu, pretnje i fizičku silu od njega iznudili i novac.

Uz nasilničko fizičko postupanje, navodno su naredili Raduloviću da im oda sve informacije vezane za delovanje škaljarskog klana, kriminalne grupe kojoj je on navodno pripadao.

Posle toga, prema navodima istrage, Radulović je ubijen 21. 12. 2020. godine.

Kurir.rs/Dan/Blic

Bonus video:

01:52

KAKO LJUDSKO BIĆE MOŽE DA ČINI MONSTRUOZNE ZLOČINE KAO BELIVUKOV KLAN: Psihoterapeut Milivojević: Ovakvi postupci su posledica mržnje

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track