Tužilac Radisavljević: Proširenje istrage za Agrobanku

Tužilac Radisavljević: Proširenje istrage za Agrobanku

Crna Hronika -
Radisavljević je rekao da je odluka o proširenju istrage doneta na osnovu dosadašnjih saslušanja 10 osumnjičenih i da će sud noćas ili sutra ujutru doneti rešenje o tome da li će osumnjičenima biti produžen pritvor

BEOGRAD - Tužilaštvo za organizovani kriminal u nedelju veče donelo je odluku o proširenju istrage protiv osumnjičenih u aferi "Agrobanka", izjavio je specijalni tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević.

Radisavljević je rekao da je odluka o proširenju istrage doneta na osnovu dosadašnjih saslušanja 10 osumnjičenih i da će sud noćas ili sutra ujutru doneti rešenje o tome da li će osumnjičenima biti produžen pritvor.

Zbog osnovane sumnje o umešanosti u aferu nazakonitog poslovanja "Agrobanke", pritvoreno je 10 osoba i određeno im je policijsko zadržavanje do 48 sati.

Tokom dana saslušani Radoslav Sekulić, Duško Sekulić, Dragomir Jovanović, Borka Filipović, Milan Stefanović, Bratislav Mihajlović, Duško Šunjevarić i Dragovan Milenković - odgovorna lica u preduzećima koja su poslovala u sistemu "Habit grupe", zatim Nenad Maričić, odgovorno licu u više preduzeća, koja su poslovala u sistemu "Habit grupe" i Snežani Paunović koja je rukovodilac jedne od firmi u sistemu "Habitfarma".

"Radi se o licima koja su bila korisnici bankarskih kredita u "Agrobanci", a visina njihovih neizmirenih obaveza prema "Agrobanci" je više od 5,5 milijardi dinara", rekao je ranije Tanjugu Radisavljević.

On je naveo da je reč o odgovornim licima u preduzećima "Habitfarm", "Svisfarmacija", "Svis intermedikal", "Produkt trejd", "Vestern stajls", "Luton" i "Novi dani".

Ta preduzeća su kao povezana lica bila korisnici kredita i bankarskih garancija kod "Agrobanke", a nad nekima je već pokrenut stečajni postupak, dok su neka već likvidirana, rekao je Radisavljević.

Rasplet u aferi "Agrobanka" počeo je 11. avgusta, kada je sudija Posebnog suda odeljenja Višeg suda u Beogradu odredio pritvor osumnjičenima u trajanju do 30 dana, na predlog Tužilaštva za organizovani kriminal.

Tada je uhapšeno devet osoba, a među njima i nekadašnji predsednik Izvršnog odbora "Agrobanke" Dušan Antonić i njegov sin Milan.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track