NOVA MOLBA ZA USLOVNI OTPUST SERIJSKOG UBICE: Ozloglašeni Magda učestvovao u 13 ubistava, a sada izlazi na slobodu?
Foto: Printscreen/Youtube/ Hír TV

sud odlučuje

NOVA MOLBA ZA USLOVNI OTPUST SERIJSKOG UBICE: Ozloglašeni Magda učestvovao u 13 ubistava, a sada izlazi na slobodu?

Crna Hronika -

Marinko Magda je zbog više ubistva u Mađarskoj osuđen na doživotni zatvor, a da li će biti pušten, u najvećoj meri zavisi od mišljenja zaposlenih u segedinskom zatvoru

Marinko Magda, najpoznatiji serijski ubica iz Srbije, posle 27 godina iza rešetaka mogao bi da bude pušten iz zatvora u Segedinu.

Njegov branilac, advokat Slavko Petrić, u avgustu je podneo molbu za uslovni otpust posle odslužene dve trećine kazne, ali odluka još nije doneta. Međutim, pošto je presudu suda u Mađarskoj, po kojoj je Magda za nekoliko ubistava osuđen na doživotni zatvor, prihvatio sud u Srbiji i zamenio je kaznom od 40 godina, molba je podneta Višem sudu u Subotici. Njegov advokat, kako Kurir saznaje, u molbi za uslovno puštanje na slobodu naveo je da su se za to stekli uslovi, jer je odslužio dve trećine kazne.

- Da li je Magda posle 27 godina i 10 meseci provedenih iza rešetaka spreman da bude pušten na slobodu, najviše zavisi od mišljenja nadležnih u segedinskom zatvoru Čilag, da li se on tokom tih godina resocijalizovao i kakvo je njegovo ponašanje - objašnjava sagovornik.

Marinko Magda
foto: Youtube Printscreen

Magda je proglašen krivim za četiri ubistva - Antala Horvata i njegove supruge Rozalije, Dragutina Kujundžića i Edite Nemet. Istovremeno sa postupkom pred mađarskim sudom, protiv Magde je u Subotici vođen postupak zbog više ubistava i razbojništava.

Zajedničkim radom srpske i mađarske policije došlo se do informacija da su Magda i njegovi saučesnici odgovorni za čak 13 ubistava.

Kurir.rs / J. S.

Bonus video:

01:17

DOKAZI O BLATU NA PANTALONAMA PADAJU? ZORAN MARJANOVIĆ ZA KURIR: Ubica je negde na slobodi, smeje se haosu i mojoj muci

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track