KRENUO DA KUPI UNUKU SOK, PA POVREĐEN U EKSPLOZIJI AUTA: Ćerka povređenog Zorana iz Jagodine otkrila detalje nesreće
Foto: Privatna Arhiva

povređena i slučajna prolaznica

KRENUO DA KUPI UNUKU SOK, PA POVREĐEN U EKSPLOZIJI AUTA: Ćerka povređenog Zorana iz Jagodine otkrila detalje nesreće

Crna Hronika -

Sedamdesetjednogodišnji Zoran Jovanović iz sela Majur kod Jagodine povređen je u danas oko 10.00 časova prikom eksplozije svog putničkog automobila marke "ford fiesta".

- Nesreća se dogodila na drugom kraju sela kada je otac krenuo po svog unuka i usput svratio da mu kupi sok u sesokoj prodavnici. Srećom u vozilu u tom trenutku nikoga nije bilo. Prema kazivaju očevidaca kada se otac vratio i otvorio vrata "forda"došlo je do eksplozije. Prema informacijama iz Urgentnog centra i obaveštenju iz bolnice u Kragujevcu gde je transportovan reč je o težim povredama, ali nije životno ugrožen i nadamo se da će tako i ostati - rekla je za Kurir Olivera Nedeljković, ćerka povređenog čoveka.

Jovanović je naime zadobio povrede glave i opekotine po licu ali srećom brzo je medicinski zbrinut.

Jagodina, ekspolzija
foto: Privatna Arhiva

Povređeni Jovanović je majstor koji je stekao penziju u fabrici kablova. Po odlasku u mirovinu obavljao je sitne majstorke poslove meštanima više pomoći radi nego zbog zarade.

U svom "fordu", uvek je imao acetilenske boce za autogeno zavarivanje pa se vreje da je eksplozija izazvana curenjem gasa i varnicom koja je nastala pri otvaranju vozila ali pravi uzrok utvrđuje policija.

Prema kazivanju očevidaca ekslozija je bila tako žestoka da je Jovanovića odbacila nekoliko metara. Zbog eksplozije su popucala stakla na obližnjoj prodavnici i kućama i oštećena elektro mreža. Na nesreću u trenutku eksplozije u blizini se zadetila prolanica Svetlana N. koja je tom prilikom zadobila povrede zbog kojih je prebačena u jagodinsku bolnicu. Prema prvim izveštajima lekara veruje se da su njene povrede lakše prirode i da će ubrzo biti puštena na kućno lečenje.

Povređene su brzo zbrinuli iz medicinske ekipe Hitne pomoći i vatrogasci koji su lokalizovali požar na automobilu.

(Kurir.rs/D.D.I.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track