TUŽILAŠTVO POSLE DEVET GODINA ODUSTALO OD GONJENJA JANJUŠEVIĆA: Nekadašnji Đinđićev savetnik nije oštetio Ceptera

vIŠE TUŽILAŠTVO U BEOGRADU

TUŽILAŠTVO POSLE DEVET GODINA ODUSTALO OD GONJENJA JANJUŠEVIĆA: Nekadašnji Đinđićev savetnik nije oštetio Ceptera

Crna Hronika -

Više tužilaštvo u Beogradu odustalo je od krivičnog gonjenja Zorana Janjuševića i Pavla Miljkovića, koji su bili optuženi da su oštetili firmu "Kargo logistički centar brodogradilišta Beograd", saznaje Kurir.

Postupak protiv Janjuševića, koji u tom preduzeću bio specijalni savetnik i Miljkovića koji je bio direktor preduzeća, podsetimo, pokrenut je u novembru 2012, kada su oni uhapšeni zbog sumnje da su to preduzeće čiji je kranji vlasnik biznismen Filip Cepter oštetili za 800.000 evra, tako što su plaćali firminim novcem renoviranje Janjuševićeve kuće u Tolstojevoj.

U pritvoru su proveli nešto manje od po dva meseca, posle čega je podignuta optužnica, a oni pušteni da se brane sa slobode.

- Tokom postupka, kompanija je uputila dopis Višem sudu u kom je navela da oni nisu oštećeni, a optuženi su od prvog dana negirali krivicu - podseća naš sagovornik.

Inače, Janjušević protiv kog je posle devet godina obustvaljen postupa za zloupotrebe u "Karko logističkom centru", javnosti je poznat i kao nekadašnji savetnik pokojnog premijera Zorana Đinđića. Kao svedok, saslušavan je i u postpuku protiv optuženih za ubistvo premijera.

Kurir.rs/ J. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track