LIČNI KURIR DUŠANA SPASOJEVIĆA O PARAMA ZEMUNSKOG KLANA Kome je Duća dao 30 miliona evra na čuvanje i gde je završio sav taj novac
Foto: Privatna Arhiva

Sav novac bio spakovan u četiri velike torbe

LIČNI KURIR DUŠANA SPASOJEVIĆA O PARAMA ZEMUNSKOG KLANA Kome je Duća dao 30 miliona evra na čuvanje i gde je završio sav taj novac

Crna Hronika -

Bojan T, nekadašnji lični kurir Dušana Spasojevića otkrio je da je Spasojević 2002. braći Milošu i Aleksandru Simoviću i Dejanu Milenkoviću Bagziju dao 30 miliona evra na čuvanje!

- Sav novac bio je spakovan u četiri velike torbe. Najpre su ih Simovići zakopali u dvorištu svoje kuće, ali su sve ubrzo vratili Spasojeviću, jer su se plašili za te pare. Spasojević je zatim torbe pune para dao na čuvanje Bagziju, koji je najpre nešto tog novca potrošio, a ostatku se izgubio svaki trag - ispričao je za Informer.

Miloš Simović, Aleksandar Simović

Prema Bojanovim rečima, Duća, kako su svi zvali Spasojevića, mnogo je cenio Miloša Simovića, a Miloš je, s druge strane, u Spasojevića gledao kao u Boga.

- Nije bilo stvari koju Miloš ne bi uradio za Duću. Jednog dana šef je zvao braću Simović u svoju vilu u Šilerovu i pokazao im četiri velike putne torbe. Rekao im je da je u torbama ukupno 30 miliona evra i da sve to moraju negde da sakriju - rekao je Bojan.

Simovići, kako je kazao sagovornik lista, nisu mogli da se sete nijednog mesta gde bi novac bio na sigurnom osim svog dvorišta.

Dejan Milenković Bagzi
foto: Profimedia

- Iskopali su rupetinu u dvorištu i tamo ubacili torbe i zatrpali ih zemljom. Međutim, pošto se radilo o tako ogromnom iznosu, dan i noć su, u strahu, naoružani sedeli u kući i čuvali pare. Posle četiri ili pet dana, Milošu Simoviću je pukao film i odlučio je da Dući vrati novac. Sećam se, rekao je Spasojeviću da živi nisu ni on ni njegov brat i da ne može više da podnese teret čuvanja tolikog novca. Duća je prasnuo u smeh, tog smeha se sećam kao da je juče bilo - ispričao je Spasojevićev kurir i dodao:

- Duća je zatim pozvao Dejana Milenkovića Bagzija i rekao mu da uzme torbe s novcem i da ih sakrije. Posle sam čuo priče da je Bagzi iz svih svežnjeva izvukao po par novčanica i da je tako uzeo ukupno oko 100.000 evra, ali ne znam da li je to stvarno uradio.

Inače, Bojanove navode je u velikoj meri potvrdio i sam Aleksandar Simović na suđenju u Specijalnom sudu 2007. godine.

- Novac je bio raspoređen u četiri velike torbe. Kada sam video koliko je novca unutra, pretrnuo sam! Miloš i ja smo zakopali novac, ali danima nismo mogli da spavamo. Otišao sam kod Dušana i rekao mu da ne mogu da izdržim toliki teret. Torbe smo otkopali. Deo para sam odneo kod Zorana Vukojevića (ubijeni svedok saradnik, prim. aut), a ostatak je Dušan dao Bagziju. Desetak miliona evra Milenković je držao kod sebe, a ostatak je dao prijateljima na čuvanje. Inače, kad sam mu odneo pare, on je iz svakog svežnja uzeo po nekoliko novčanica i tako Dušana oštetio za oko 100.000 evra - ispričao je Simović.

Podsetimo, "zemunski klan" bio je na vrhuncu moći od 2000. do 2003. Zarađivali su milione na švercu droge, otmicama i krađi vozila. Nakon ubistva premijera Zorana Đinđića, 12. marta 2003, za "zemuncima" je raspisana poternica, pa su Dušan Spasojević i Mile Luković, dve nedelje kasnije, ubijeni u Meljaku tokom razmene vatre sa specijalcima iz SAJ.

(Kurir.rs/Informer)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja