VOJNIK VELJE NEVOLJE SASLUŠAN: Kapetana oteli u Spužu i ubili posle sedam dana, a evo kako se Novljanin branio
Foto: Shutterstock, MUP RS

određen mu pritvor

VOJNIK VELJE NEVOLJE SASLUŠAN: Kapetana oteli u Spužu i ubili posle sedam dana, a evo kako se Novljanin branio

Crna Hronika -

Petru Đuroviću (34) iz Herceg Novog, određeno je zadržavanje do 72 sata zbog sumnje da je povezan sa otmicom i ubistvom Mila Radulovića, zvanog Kapetan, prenosi crnogorski portal Dan.

Podsetimo, Đurović je juče uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično delo stvaranje kriminalne organizacije i da je u saizvršilaštvu izvršio krivična dela otmica i ubistvo Mila Radulovića.

- Članovi kavačkog klana protiv kojih je Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore pokrenulo novu istragu, osumnjičeni su da su svirepo mučili, a zatim nakon toga ubili Radulovića. Sve to dogodilo se po unapred pripremljenom planu Veljka Belivuka, Marka Miljkovića, Nebojše Jankovića i Ratka Živkovića, koji su 14. oktobra 2020. u Spužu oteli Radulovića koji se tamo nalazio sa Damirom Hodzićem i Adisom Spahićem - podseća izvor Dana.

Adis Spahić, Damir Hodžić
foto: Specijalno državno tužilaštvo CG

Crnogorski portal navodi da je policija izvršila pretres Đurovićevog stana i vozila.

- Službenici Uprave policije izvršili su danas pretres stana koji je koristio Đurović. Stan se inače, nalazi u podgoričkom naselju Zabjela. Takođe, pretereseno je i vozilo koje je Đurović koristio - kaže izvor.

Đurović je saslušan u svojstvu privedenog lica.

- Izneo je odbranu gde je naveo da nije kriv za krivična dela koja mu se stavljaju na teret, ali nije izneo odbranu u odnosu na činjenice i okolnosti koje ga terete - piše Dan.

Đurovićev branilac Srđan Lješković, rekao je da će se tek videti da li ima istine u navodima SDT.

- Što se tiče krivice mog branjenika, to ćemo u budućem postupku utvrditi da li ima istine u navodima Specijalnog državnog tužilaštva ili ne - rekao je advokat.

Akcija MUP Crne Gore

Pao u kafiću

Akcija hapšenja izvedena je u jednom podgoričkom lokalu.

- Sumnja se da je P. Đ. u više navrata u periodu od 14. oktobra do 21. decembra 2020. godine vršio fizičko obezbeđenje otetog M. R., kao i da je kao saizvršilac učestvovao u njegovom ubistvu koje je izvršeno 21. decembra 2020. godine - saopštio je ranije MUP Crna Gore.

(Kurir.rs - E. K.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja