POGIBIJA DEČAKA NA KARABURMI: Svedok ispričao da ulična rasveta nija radila kada je na pešačkom pregažen mali Stefan
Foto: Kurir, Privatna Arhiva

prvi osnovni sud

POGIBIJA DEČAKA NA KARABURMI: Svedok ispričao da ulična rasveta nija radila kada je na pešačkom pregažen mali Stefan

Crna Hronika -

Vesna Simić, koja je zaposlena u prodavnici ispred koje je, u Ulici Marijane Gregoran na Karaburmi u Beogradu 18. jula oko 20.15 sati, Lazar Galić kolima naleteo na Mihaila Balića i njegove sinove od devet i pet godina dok su na pešačkom prelazu prelazili ulici, izjavila je da tog dana nije bilo rasvete na ulici

. - Kad je došlo do nesreće, izašla sam iz prodavnice i ni ulična ni naša rasveta nisu bile upaljene. Mi smo svetla na prodavnici upalili tek nakon nesreće. Ispred same prodavnice na trotoaru nije bilo parkiranih vozila, ali je moguće da je bilo malo niže. Da budem precizna, nije bilo vozila ispred radnje koja je u visini pešačkog prelaza - rekla je Simićeva.

Karaburma, Lazar Galić, suđenje
foto: Nikola Anđić

Podsetimo, Galić je tokom iznošenja odbrane izjavio da je video čoveka na trotoaru, ali da se on okrenuo ka prodavnici i da je mislio da neće zakoračiti na pešački prelaz. Kako je tvrdio, njegove sinove nije video jer su na trotoaru pored ulice bili parkirani automobili, koji su ih najverovatnije zaklonili. U teškoj nesreći, posle koje je Galić pobegao, teško je povređen Stefan (9), koji je nekoliko dana kasnije preminuo u bolnici.

Juče su svedočila i dvojica policajaca, koji su potvrdili da je na trotoaru bilo nepropisno parkiranih vozila.

Kurir.rs/J. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track