EKSKLUZIVNI PAPARACO KURIRA: Evo kako izgleda Dijana Hrkalović posle dva meseca provedenih iza rešetaka (FOTO)
Foto: Nemanja Nikolić

sarađivala s mafijom

EKSKLUZIVNI PAPARACO KURIRA: Evo kako izgleda Dijana Hrkalović posle dva meseca provedenih iza rešetaka (FOTO)

Crna Hronika -

Paparaco Kurira uslikao je danas Dijanu Hrkalović, bivšu državnu sekretarku u MUP, i to samo nekoliko sati nakon što je puštena iz Centralnog zatvora, u kom je provela dva meseca.

Dijana Hrkalović
foto: Nemanja Nikolić

Podsetimo, Tužilaštvo za organizovani kriminal prekjuče je podnelo optužni predlog protiv Hrkalovićeve za dva krivična dela trgovina uticem i predložilo da joj se produži pritvor, ali je Viši sud u Beogradu to odbio i juče uveče je pustio iz pritvora da se u daljem toku postupka brani sa slobode.

Dijana Hrkalović
foto: Nemanja Nikolić

Reporter Kurira danas je oko 14 sati zabeležio kako Hrkalovićeva, koja se sumnjiči da je sarađivala s kriminalcima, izlazi iz svoje zgrade u pratnji jednog muškarca. Podsetimo, u pitanju je ista zgrada u kojoj su joj policajci 15. oktobra stavili lisice.

Dijana Hrkalović
foto: Nemanja Nikolić

- Nije sasvim jasno da li je taj muškarac pripadnik njenog obezbeđenja. Njih dvoje su nekih 10 minuta stajali ispred zgrade, a onda je po njih je došao automobil "škoda oktavia" i Dijana je sela na mesto suvozača, dok je muškarac seo na zadnje sedište, iza vozača - kaže naš izvor.

Dijana Hrkalović
foto: Nemanja Nikolić

Podsetimo, optužnim predlogom protiv bivše državne sekretarke obuhvaćeni su i Dejan Milenković, nekadašnji načelnik Službe za specijalne istražne metode Uprave kriminalističke policije, kao i Milorad Šušnjić, bivši načelnik Policijske uprave Novi Sad. Njima se na teret stavlja zloupotreba službenog položaj.

- Hrkalovićevoj je, prosto rečeno, na teret stavljeno da je pomagala Veljku Belivuku u slučaju sklanjanja dokaza posle ubistva karatiste Vlasitimira Miloševića na šinama u Beogradu. Sumnja se da je ona naložila Dejanu Milenkoviću da ne dostavi blagovremeno tužilaštvu dokaze koji su bili protiv Belivuka i Marka Miljkovića, te je taj postupak završen oslobađajućom presudom - objašnjava naš izvor i dodaje:

ubistvo karatiste na šinama
ubistvo karatiste na šinamafoto: Stefan Stojanović, Nebojša Mandić, Ana Paunković, Privatna Arhiva

- Drugi slučaj za koji je ona optužena odnosi se na kriminalca Darka Eleza, koji je nedavno s tužilaštvom BiH sklopio sporazum na osnovu kog je osuđen na 15 godina zatvora. Naime, Hrkalovićeva i Milorad Šušnjić sumnjiče se da su na mere stavili Eleza i tako za zapravo zaštitili od prisluškivanja od strane neke druge policijske jedinice. Dijana Hrkalović je na saslušanju u Tužilaštvu za organizovani kriminal rekla da nije kriva.

darko elez i hrkalovićka
darko elez i hrkalovićkafoto: Printscreen, MUP Srbije

- Bivša državna sekretarka MUP negirala je izvršenje krivičnog dela trgovine uticajem, za koje joj preti kazna od jedne do osam godina zatvora - podseća izvor.

Iako je tužilaštvo tražilo da se Hrkalovićevoj pritvor produži zbog opasnosti od bekstva i kako ne bi uticala na saučesnike, sud je taj predlog odbio.

Glumi Instagram zvezdu

Ja se malo vratila

oglasila se
oglasila sefoto: Instagram

Dijana Hrkalović, koja u poslednje vreme pokušava da postane Instagram zvezda, čim je napustila ćeliju i došla u svoj luksuzni stan, okačila je svoju fotografiju na ovoj društvenoj mreži uz poruku: "Dobro veče, ja se malo vratila".

(Kurir.rs - Ekipa Kurira)

Bonus video:

02:40

PSIHOLOŠKI PROFIL DIJANE HRKALOVIĆ: Od tihe studentkinje psihologije do čelične lejdi

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track