ŠOKANTAN PLAN ATENTATORA: Pucali na Zvicera, pa završili iza rešetaka, a onda su hteli da pobegnu iz zatvora?!
Foto: Detective - info.com.ua, Policija, Printscreen

Ukrajina

ŠOKANTAN PLAN ATENTATORA: Pucali na Zvicera, pa završili iza rešetaka, a onda su hteli da pobegnu iz zatvora?!

Crna Hronika -

Stefan Đukić i Emil Tuzović, koji se nalaze u pritvoru u Ukrajini zbog pokušaja ubistva Radoja Zvicera, slali poruke preko Skaja

Crnogorski državljanin Stefan Đukić, jedan od osumnjičenih za pokušaj ubistva Radoja Zvicera, navodnog vođe kavačkog klana, u maju 2020. u Ukrajini, a koji se sada nalazi u pritvoru, navodno je pokušao bekstvo iz ukrajinskog zatvora!

Do ovog otkrića došlo se nakon što je Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore dešifrovalo telefon koji poseduje aplikaciju Skaj, a koji je koristio jedan od pripadnika Đukićeve grupe.

tamara zvicer spasila muža
tamara zvicer spasila mužafoto: detective-info.com.ua

- Zvicerov atentator je, prema navodima dokumenata, tokom decembra 2020, sa svojim sunarodnikom Emilom Tuzovićem, koji je takođe u pritvoru zbog neuspelog atentata na Zvicera, ugovarao bekstvo iz zatvora u Ukrajini. Navodno, preko aplikacije Skaj stupio je u kontakt s jednim pripadnikom njegove grupe u Crnoj Gori i nagovarao ga da se zbliži s nekim od tamošnjih državnika - piše u spisima predmeta, a prenosi crnogorski Dan.

tuzović, jovanović, đukić i branković
tuzović, jovanović, đukić i branković

- Jedna od poruka glasila je: "Moramo polako bekstvo. Napravimo li grešku, odosmo u ITT, ne izvadi nas bog od tamo." Ubrzo potom je s tog broja stigla još jedna poruka: "Pa da, jer jedna greška i bićemo u ITT."

Inače, Đukić, Tuzović i srpski državljani Milan Branković i Petar Jovanović, koji su navodno bliski škaljarskom klanu, sumnjiče se da su 26. maja 2020. pokušali egzekuciju Radoja Zvicera u elitnom delu Kijeva.

- Za sada se ne zna ko je i na koji način Đukiću dostavio telefon u zatvor - kaže sagovornik.

zvicer nakon atentata
zvicer nakon atentatafoto: Printscreen Facebook

Pored planiranog bekstva, Đukić je nameravao i da potkupi neke moćnike iz Crne Gore.

- Prema navodima tužilaštva, hteo je i da podmiti visoke funkcionere nove vlade u Crnoj Gori kako bi ga oslobodili optužbi da je pokušao da smakne neke od sudija i funkcionera iz državnog vrha te zemlje - navodi Dan.

- Kao glavnu prepreku za svoje oslobađanje za krivična dela koja je izvršio u Crnoj Gori označio je glavnog specijalnog tužioca Milvoja Katnića, specijalnog tužioca Sašu Čađenovića i Specijalno tužilaštvo.

Na poternici

Zviceru se izgubio trag

Za vođom kavačkog klana Radojem Zvicerom, podsetimo, raspisana je i crvena Interpolova poternica. Protiv Zvicera, Slobodana Kašćelana, Igora Božovića i drugih članova kavačkog klana nedavno je u Crnoj Gori podignuta optužnica zbog stvaranja kriminalne organizacije, teškog ubistva Nikole Stanišića, inače kumčeta pokojnog Željka Ražnatovića Arkana, ali i zbog distribucije droge i nedozvoljenog držanja oružja.

zvicer, miljković i belivuk
zvicer, miljković i belivukfoto: MUP Srbije

- Zvicer se nakon pokušaja atentata u Kijevu vratio u Crnu Goru. Takođe, Veljko Belivuk i Marko Miljković su u januaru bili njegovi gosti - podseća izvor i dodaje da se nakon hapšenja Belivuka i Miljkovića u februaru Zviceru gubi svaki trag.

(Kurir.rs - Ekipa Kurira)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track