14 GODINA ROBIJE ZA SRBINA: Kokain krio u SMRZNUTOJ PICI! Evo kako je vozač kamiona ŠVERCOVAO DROGU u Englesku!
Foto: GMP

presuda u Mančesteru

14 GODINA ROBIJE ZA SRBINA: Kokain krio u SMRZNUTOJ PICI! Evo kako je vozač kamiona ŠVERCOVAO DROGU u Englesku!

Crna Hronika -

Vladimir Petrović (40) uhapšen je pošto je u hladnjači, kojom je doputovao iz Italije, otkriveno 50 kilograma narkotika, a sud u Mančesteru ga kaznio sa 14 godina zatvora

Vladan Petrović (40), vozač kamiona rodom iz Srbije, osuđen je u sudu u Mančesteru na 14 godina zatvora zbog trgovine kokainom. Kako prenosi BBC, državljanin Srbije koji je uhapšen u martu, pokušao je u Veliku Britaniju da prokrijumčari 50 kilograma kokaina sakrivenog u hladnjači sa picom.

Vrednost droge koja je pronađena u njegovom kamionu, procenjena je na skoro šest miliona evra. Petrović je, kako navode, radio kao vozač hladnjače.

Putovao iz Italije

- Na put je krenuo iz Italije, gde je njegova hladnjača bila uredno natovarena pošiljkom smrznutih pica, čije je krajnje odredište bila Velika Britanija. Na drugoj lokaciji, koja je i dalje nepoznata, natovario je kokain. Droga, 31 paket, bio je ispod pica, a 19 paketa sa po kilogramom kokaina policija je pronašla u kabini kamiona - saopštila je policija, prenosi ovaj portal.

Kokain u pizzi, Vladan, Vladan Petrović
foto: GMP

DROGA U TOALET PAPIRU

V. M. (37), takođe kamiondžija iz Srbije, uhapšen je samo nekoliko meseci posle Vladana Petrovića, u julu, a u njegovom kamionu u kom je zvanično prevozio toalet papir pronađeno je 40 kilograma čistog kokaina. - Droga je pronađena u kamionu koji je išao za Veliku Britaniju. U tunelu u mestu Kokel u Francuskoj granična policija je otkrila kokain oblepljen trakama, smešten u kutijama na vrhu robe, koju je navodno prevozio. Nakon saslušanja, on je optužen za pokušaj uvoza kokaina u Veliku Britaniju, a posle pojavljivanja pred sudom zadržan je u pritvoru - saopštila je tada policija.

Lisice su mu, kako navode, stavljene kada je stigao u jedno skladište u Britaniji, u mestu Hejvud u Mančesteru.

- Radnici koji su trebali da istovare pice u skladištu, postali su sumnjičavi zbog njegovog ponašaranja i odmah su pozvali policiju. Hladnjača i kamion su detaljno pretreseni i tada je otkriven veliki tovar droge - preneli su mediji. Ogranizator i naručilac pošiljke, kako navode, nisu otkriveni. Istražitelji veruju da je droga bila namenjena lokalnim kriminalnim grupama, koje su nameravale da ga rasparčaju i prodaju. Droga bi, kako navode, na ulici dostigla još veću vrednost od šest miliona evra.

- Petrović je uhapšen u skladištu. Veruje se da je on bio dobro plaćen da preveze pošiljku - navode oni.

Budo Banana
foto: Printscreen/Twitter/mup cg, Žana Bojanić/DAN

BUDO BANANA: RASKRINKALI GA BRITANCI

Najveća količina droge zaplenjena u Crnoj Gori, 1,4 tone kokaina skrivenih u tovaru banana, otkrivena je zahvaljujući obaveštajnim podacima koje su dostavili istražitelji iz Londona. Kako prenose crnogorski mediji, u junu je potpisan memorandum o razmevanju sa Crnom Gorom, koji za cilj ima sprečavanje šverca droge i drugih nedozvoljenih roba ka Evropi i Velikoj Britaniji. Dva meseca posle potpisivanja dokumenta, podsetimo, krajem avgusta, zaplenja je rekordna količina droge, a tada su uhapšeni Budimir Krstović, zvani Budo Banana, i njegova ćerka Marina Krstović.

Kvarljiva roba

Detektiv Det Kon Maršal Trover, posle njegovog hapšenja, izjavio je da očigledno njegova pohlepa za novcem nadmašila veliki rizik koji je preuzeo pokušajem da uveze kokain u Veliku Britaniju.

- Učinio je sve što je mogao da pokuša da prikrije ono što je prevozio, osim pica, u svojoj hladnjači. Natovario je robu koja je kvarljiva i ne može dugo da stoji, upravo kako bi pokušao da ubrza i zaobiđe kontrole na granici Velike Britanije - objasnio je detetkiv.

Kurir.rs/Jelena Spasić

Bonus video:

06:39

MEDOJEVIĆ NIKAD OŠTRIJI Iza crnogorskih krimi grupa stoji vlast Mila Đukanovića! Kokain se švercovao pod njihovim pokroviteljstvom

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track