01:30

VELIKI POŽAR U NOVOM SADU: Zapalio se krov, stambena zgrada evakuisana, sve raspoložive ekipe na terenu

NA SREĆU NEMA POVREĐENIH

NAKON STRAŠNOG POŽARA U NOVOM SADU: Stanari proveli noć u hotelu (FOTO)

Crna Hronika -

KurirNOVI SAD - Vatrogasci i policija još uvek dežuraju ispred zgrade u Ulici Jožefa Marčoka na Limanu 4 u Novom Sadu, dan nakon požara čije je gašenje trajalo više od četri-pet sati. Na licu mesta nalaze se i stanari ove zgrade, koji uz pratnju vatrogasaca odlaze do svojih stanova kako bi uzeli najnužnije stvari potrebne za njihov boravak u privremenom smeštaju.

Kako saznajemo, smeštaj im je obezbeđen u hotelu "Vojvodina", a rečeno im je da će tamo biti do daljeg, odnosno do momenta dok zgrada ne bude u potpunosti bezbedna za njihov povratak.

Požar, Novi Sad
foto: Kurir.rs/S.S.

Podsetimo, u novosadskom naselju Liman 4, u ponedeljak oko 15 časova, izbio je požar u višespratnoj zgradi. Zgrada se nalazi u Ulici Jožefa Marčoka broj 3, a požar je izbio u tavanskom prostoru. Vatrogasci su sa vatrom borili i uspeli su da je ugase nakon više od četiri sata borbe.

Novi Sad, Požar
foto: Kurir.rs/S.S.

Stanari su odmah evakuisani, a portparol Hitne pomoći, dr Zoran Krulj potvrdio je da u požaru nije bilo povređenih.

Jedna stanarka zgrade, čiji se stan nalazi ispod mesta na kojem je izbio požar, rekla je da se u tom trenutku nalazila u njemu sa dvoje maloletne dece.

Požar, Novi Sad
foto: Kurir.rs/S.S.

Druga stanarka, Ivana Lukić ispričala je da se sve odvijalo jako brzo.

-Neko mi je pozvonio na vrata. Videla sam komšinicu koja glasno viče da svi istrčimo napolje jer se zgrada upalila". U ulazu broj 3, na poslednjem spratu nedavno je veliki stan sa krovnom celinom, prodat mojoj prijateljici. Ispričala mi je da pošto radi onlajn, počeo joj je sastanak. Rekla mi je da je krenuo iz njenog stana , da je deci otvorila Lap top, dete je trebalo da ima onlajn čas. Samo sto joj je počeo sastanak, dete je strčaloo i viknuo je "Mama, vatra , vatra". Ona je odma pozvala vatrogasce i istrcala dole sa decom i komšijama. Hvala bogu niko nije ostao u zgradi, vrlo brzo smo svi evakuisani - kaže Lukićka.

Požar, Novi Sad
foto: Kurir.rs/S.S.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević iste večeri, pozvao je stanare zgrade kojima su, usled požara, oštećeni stanovi, da se jave u mesnu zajednicu ''Ostrvo'', kako bi im bio obezbeđen adekvatan smeštaj. Takođe je rekao da će Grad zajedno sa JKP ''Stan'' sanirati krov koji je zahvatila vatra tokom nemilog događaja. On se zahvalio vatrogascima, kao i Policijskoj upravi Novi Sad na brzoj reakciji, ali i pripadnicima Komunalne policije.

Novi Sad, Požar
foto: Kurir.rs/S.S.

Uzrok požara još uvek nije utvrđen, a kako nezvanično saznajemo uviđaj je u toku, a sve zanima pošto su informacije razne, od toga da je na petom-šestom spratu izbio požar, pa do tavana na sedmom. Pravi uzrok požara znaće se nakon završenog uviđaja.

Kurir.rs/S. S./Foto: S.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track