IKONOPISAC ZAMOLIO SUDIJU: Što pre me pošaljite u zatvor, hoću da upišem medicinski fakultet i da pomažem zatvorenicima!
Foto: Facebook Printscreen

NEOBIČNO

IKONOPISAC ZAMOLIO SUDIJU: Što pre me pošaljite u zatvor, hoću da upišem medicinski fakultet i da pomažem zatvorenicima!

Crna Hronika -

Vladan Grahovac (30) iz Raške, kome je danas počelo ponovljeno suđenje zbog optužbi da je 1. septembra 2019. godine ubio bivšu komšinicu Jelicu Tatarovski (82) u njenom stanu u Nišu, šokirao je sve u sudnici svojom odbranom.

On je najpre rekao da je ranije zarađivao tako što se u Beogradu bavio prostitucijom, a ugledni lekari, arhitekte i inženjeri su mu plaćali samo da bi bili s njim. Pored toga, on je rekao i da ima HIV. Ono što je dodatno zaprepastilo prisutne, jeste njegova molba upućena sudu.

- Ja sam hteo da upišem medicinu, da spasavam ljudima živote, ali zbog svog oca i u inat njemu sam upisao stomatologiju. Sada sud molim da što pre počnem da služim zatvorsku kaznu, jer bih upisao medicinu, moju davnu želju, a kako bih pomagao zatvorenicima - rekao je Grahovac u sudu.

Mučki ubijena Jelica Tatarovski
Mučki ubijena Jelica Tatarovskifoto: M.S.

Podsetimo, Grahovac je priznao da je ubio staricu, kao i da je u tom trenutku bio pod dejstvom narkotika i alkohola, te da se zbog toga ne seća svega, jer ima "crne rupe".

- Kajem se zbog svega, bez obzira što oštećeni iz njene familije ne veruju u to, iskreno mi je žao. Ja sam sa Jelicom imao simpatičan odnos dok smo živeli u istoj zgradi. Pomagao sam joj koliko sam mogao - rekao je Grahovac na ponovljenom suđenju.

Inače, u prvostepenom postupku Vladan Grahovac je bio osuđen na 30 godina zatvora, ali je Apelacion sud ukinuo tu prsudu i naložio novo suđenje.

(Kurir.rs - M. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track