JELENINO GOSTOVANJE NA TV KAO DOKAZ:Advokati Zorana Marjanovića traže preslušavanje snimaka na kojima on prijavljuje nestanak žene
Foto: Dragan Kadić, Privatna Arhiva

dokumenti iz spisa predmeta DA SE uvrste kao dokaz

JELENINO GOSTOVANJE NA TV KAO DOKAZ:Advokati Zorana Marjanovića traže preslušavanje snimaka na kojima on prijavljuje nestanak žene

Crna Hronika -

Posedujemo fotografiju povrede ruke Jelene Marjanović, koju je slala sestri. Od povreda je krvarila i otuda tragovi krvi na zadnjem sedištu njenog automobila, naveli su advokati Zorana Marjanovića

Pored tužilaštva i advokata odbrane, i Krivično veće, koje sudi Zoranu Marjanoviću, optuženom za ubistvo supruge Jelene (33), predložilo je da se određeni dokumenti iz spisa predmeta uvrste kao dokaz!

Ovo je u utorak izazvalo buru u sudnici Višeg suda u Beogradu, jer su Marjanovićevi branioci zatražili da vide, kako su objasnili, šta to sud smatra bitnim, ako ga već Više javno tužilaštvo nije uvrstilo u dokazni materijal.

Prethodno je predsednica Krivičnog veća, sudija Jelena Škulić, iščitala nazive i brojeve predmeta iz spisa, koji će se koristiti kao dokaz. Pored ostalog, rečeno je da u spisima postoji 28 fotografija i rezultati obdukcije tela mlade žene, kao i toksikološi nalazi, DNK nalazi, prijava nestanka Jelene, zapisnik sa saslušanja njenog supruga Zorana, foto-dokumentacija sa uviđaja, snimci lica mesta, pa čak i satelitski snimci mesta događaja. Među dokazima se našla i garderoba optuženog Marjanovića, automobili...

- Tražimo da se presluša emisija "Grand magazin" iz septembra 2015. godine, gde je Jelena Marjanović govorila o porodičnim odnosima, da se preslušaju svi snimci gde naš branjenik pokušava da prijavi nestanak supruge, da nam nadležni organi dostave podatak da li je identifikovan trag stopala sa druge strane kanala...- nabrajao je advokat Stefan Jokić.

- Takođe, posedujemo fotografiju povrede ruke Jelene Marjanović, koju je slala sestri. Od povreda je krvarila i otuda tragovi krvi na zadnjem sedištu njenog automobila.

Pored ovih zahteva, Marjanovićevi advokati Stefan Jokić, Veljko Delibašić i Aleksandar Zarić zatražili su i da sud presluša snimke nastale 2. aprila 2016. godine u popodnevnim satima, kada Marjanović pokušava da prijavi nestanak supruge.

Ipak, nezadovoljstvo u sudnici je nastalo onog trenutka kada je sudija Škulić u zapisnik diktirala i brojeve i oznake dokumenta iz spisa predmeta, koje po članu 15. ZKP sud, izuzetno, može da uvrsti u dokaze i da ih izvede po službenoj dužnosti.

- Molim vas, sudija, branimo klijenta od optužnice, a ne od spisa predmeta - bili su jasni Marjanovićevi advokati. - Mi ne znamo šta ti brojevi znače i tražimo da vidimo o čemu se radi, odnosno da izvršimo uvid preko monitora u sudnici.

Sudija Škulić je potom zakazala sledeće ročište za 11. februar sledeće godine, kada će biti prikazani i dokazi na kojima insistira sud.

REKLI MU DA ŽENU TRAŽI KOD KUĆE

Advokati Zorana Marjanovića zatražili su da se kao dokazi u sud puste i snimci razgovora njihovog klijenta sa policijskim službenicima PU Beograd u vreme kada je nestala Jelena Marjanović. U javnosti su puštena dva.

- Reč je o pokušajima našeg klijenta da prijavi nestanak supruge i njegove molbe da se žena locira na osnovu signala mobilnog telefona, jer je aparat zvonio - rekao je advokat Stefan Jokić. -

Sve se to dešava u kritično vreme oko 17 časova 2. aprila 2016. On nestanak prijavljuje na osnovu sugestije ljudi iz policije i sve vreme insistira da se Jelena locira. Oni mu se gotovo smeju preko telefona i upućuju ga da ide i da je traži kući. Govore mu da se nestanak prijavljuje posle 24 sata, a ne odmah...

Kurir.rs/Novosti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track