02:45

Advokat braće Jojke

MAJKA UBIJENOG ĐOKIĆA OTKRILA JEZIVE DETALJE O GORANU DŽONIĆU: Saslušan i muškarac kome je Džonić dao 10.000 evra posle ubistva

Crna Hronika -

U sklopu istrage ubistva porodice Đokić iz Aleksinca, danas su saslušani Stojanka Đokić, majka ubijenog Gorana Đokića, Ivan Džonić i njegova supruga, muškarac kom je Goran Džonić posle zločina vratio dug od 10.000 evra.

Upravo zbog tog novca klupko zločina je počelo da se odmotava.

Kako se saznaje, u današnjem svedočenju Ivan i Jasmina Džonić rekli su da su bili u dobrim odnosima sa Goranom Džonićem, bratom od strica i deverom, i da su mu pre tri godine pozajmili 10.000 evra, koje je kazao da će vratiti za do godinu i po dana, rekao je advokat Andrija Magdalinić za Kurir.

- Rekli su da nisu vršili pritisak na Gorana Džonića da vrati taj novac, ali da ga nije vraćao sve do polovine oktobra. Skoro mesec dana nakon ubistva Goran Džonić je sa superugom došao kod njih i doneo im novac - rekao je advokat Andrija Magdalinić.

Kako se nezvanično saznaje, Stojanka Đokić, majka ubijenog Gorana Đokića, ispričala je na saslušanju da je prvoosumnjičeni Džonić jednom čak pištoljem pretio svojoj majci jer mu nije davala novac od devizne penzije. Ona je rekla da tu informaciju zna jer joj se Stojanka jednom prilikom, kada je došla kod nje u komšiluk, poverila i ispričala da im je Džonić pretio da će ih pobiti ako mu ne daju pare od devizne penzije.

Nesrećna žena, majka Gorana koji je 26. septembra ubijen sa suprugom i ćerkom, više puta na saslušanju je danas zaplakala dok je pričala o poslednjem danu koji je provela sa svojom porodicom.

Podsetimo, porodica Đokić presretnuta je nekoliko minuta nakon ponoći 26. septembra baš dok se vraćala iz Moravca, gde su dan proveli kod Stojanke. Na putu do kuće, kako se sumnja, presreo ih je rođak i komšija iz Moravca, Goran Džonić, namamio ih u atar ovog sela s pričom da mu treba pomoć, ubio ih hicima iz pištolja, a njihova tela potom zapalio. Stravičan zločin otkriven je šest dana kasnije.

Advokat Filip Domazet, branilac Džonićevih sinova, Milana i Stefana, koji se još nalaze u pritvoru zbog sumnje da su povezani sa zločinom, rekao je današnjim saslušanjem svedoka nisu proizašle nikakve nove činjenice koje se tiču njegovih branjenika.

- Očekujem da uskoro pristignu veštačenja koja si do danas nisu stigla, tako da očekujemo da do Nove godine se završi sve što se tiče predloženih dokaza. Očekujemo i da uskoro pristigne psihijatrijsko veštačenje Gorana. Džonića, trebalo bi da stigne veštačenje video nadzora - rekao je Domazet.

On je dodao i da smatra da je istraga pri kraju i da ne vidi šta više može da se izvodi kao dokaz.

- Vrlo je moguće da će tužilaštvo uskoro i razmisliti o podizanju optužnice prema verovatno nekima od osumnjičenih, ne verujem prema svima jer zaista za neke od osumnjičenih nema nikakvih dokaza - rekao je Domazet.

Džonić vraćen u pritvor u Nišu

- Imamo saznanja da je Goran Džonić prebačen iz Specijalne zatvorske bolnice u Beogradu i pritvrosku jedinicu KPZ u Nišu i da su završena veštačenja, ali nemamo formalno taj dokument ali se nadam da ćemo imati sledeće nedelje - rekao je Andrija Magdelinić.

(Kurir.rs, M.S./ Blic)

Bonus video:

02:45

Advokat braće Jojke

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track