DARKO ŠARIĆ JE 7 GODINA SAMOVAO U ĆELIJI: Otkrivamo kako je NARKO BOS provodio zatvorske dane i ko ga je REDOVNO POSEĆIVAO!
Foto: Zorana Jevtić, Dado Đilas

IZ ZATVORA U KUĆNI PRITVOR

DARKO ŠARIĆ JE 7 GODINA SAMOVAO U ĆELIJI: Otkrivamo kako je NARKO BOS provodio zatvorske dane i ko ga je REDOVNO POSEĆIVAO!

Crna Hronika -

Darko Šarić je nakon sedam godina iza rešetaka pušten u kućni pritvor sa nanogicom, saznaje Kurir! Tu odluku juče je doneo Apelacioni sud u Beogradu, posle čega je Pljevljak brebačen u kuću svoje supruge Lane Popović.

lana popović i darko šarić
lana popović i darko šarićfoto: Fejsbuk

Podsetimo, Šarić je bio osuđen na 15 godina zbog šverca 5,7 tona kokaina iz Južne Amerike u Evropu, ali je tu presudu ukinuo Vrhovni kasacioni sud. Izjašnjavanjem okrivljenih, krajem novembra završen je javni deo sednice Apelacionog suda, na kojoj su razmatrane žalbe tužilaštva i odbrane, a u nejavnom delu, biće doneta odluka.

šarić pušten iz pritvora
šarić pušten iz pritvorafoto: Zorana Jevtić

Sam u ćeliji

- Šarić je uhapšen 2014. godine i od tada se nalazi u pritvoru. Sve do juče on je bio sam u ćeliji pritvorske jedinice u Ustaničkoj ulici u Beogradu i sve vreme je bio pod nekom vrstom posebnih mera. Tokom ovih sedam godina bio sam je u ćeliji. Iako nije bio u klasičnoj samici, nikada nije imao cimera. Od prvog dana boravka u pritvoru, Šarić praktično osim stražara, advokata i porodice, koja mu je dolazila redovno u posete, nije sretao nikoga - podseća naš sagovornik:

šarić izlazi iz pritvora u ustaničkoj gde je bio poslednjih sedam godina
šarić izlazi iz pritvora u ustaničkoj gde je bio poslednjih sedam godinafoto: Zorana Jevtić

- Ispred ćelije Pljevljaka neprestalno je boravio stražar. Vreme je uglavnom provodio čitajući knjigu i preipremajući se za suđenje. Takođe, Šarić je tokom boravka u pritvoru sa suprugom Lanom dobio još jedno dete. Apelacioni sud juče je saopštio da su razmatrali odluku o potrebi trajanja pritvora prema okrivljenom Darku Šariću.

Oduvek mu verna

Lana sve vreme bila uz Darka

lana popović, šarićeva žena
lana popović, šarićeva ženafoto: Dado đilas

Lana Popović, supruga Darka Šarića, ostala mu je verna i tokom njegovog bekstva i tokom boravka u zatvoru. Uoči akcije "Balkanski ratnik" radila je na otvaranju privatnog vrtića u Šilerovoj, koji joj je zatim oduzet. Navodno je bila jedan od uslova Šarićeve predaje, jer je tražio da prvo sleti u Crnu Goru kako bi se satao sa njom, a zatim otputovao u Beograd. Lana je i dalje uz Darka, a on će sada dane provoditi sa njom.

00:20

Šarić izašao iz pritvora: Darko prebačen u kućni pritvor gde će mu biti stavljena nanogica!

- Apelacioni sud je našao da više ne stoje razlozi za pritvor koji su do sada postojali, pa je pritvor ukinut i određena je mera zabrane napuštanja stana uz elektronski nadzor. Po nalaženju Apelacionog suda, osobite okolnosti koje su opravdavale zadržabvanje okrivljenog u pritvoru protokom vremena provedenog u pritvoru, s obzirom i na fazu u kojoj se postupak nalazi, izgubile na svom intezitetu i pritvor više nužna mera za obezbeđenje njegovog prisustva pred sudom i nesmetano vođenje ovog krivičnog postupka, te su se stekli uslovi da se odredi blaža mera - zabrana napuštanja stana u kome će okrivljeni boraviti, a radi čije kontrole se ima preimeniti elektronski nadzor - stoji u obrazloženju Apelacionog suda.

Inače, Šarić je juče oko 17 sati napustio zgradu Specijalnog suda u Ustaničkoj. On je u marici i u pratnji službenika Uprave za izvršenje krivičnih sankicija prebačen kući.

I oni dobili nanogicu

Još trojica napustila ćelije

željko vujanović, šarićev brat
željko vujanović, šarićev bratfoto: Zorana Jevtic

Pored Darka Šarića, juče je pritvor zamenjen kućnim pritvorom i okrivljenima Nebojši Sretenoviću, Petru Obradoviću i Željku Vujanoviću, koji je Šarićev brat od tetke. Njima se takođe sudi u istom predmetu kao i Šariću.

(Kurir.rs - J. Spasić - B. Travica)

bonus video:

00:20

Šarić izašao iz pritvora: Darko prebačen u kućni pritvor gde će mu biti stavljena nanogica!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track