EVO ŠTA SE DEŠAVA SA MIKOM ALEKSIĆEM: Učitelj glume sutra bi u sudu trebalo da progovori o optužbama da je silovao glumice
Foto: Zorana Jevtić, Ana Paunković, Nemanja Nikolić

palata pravde

EVO ŠTA SE DEŠAVA SA MIKOM ALEKSIĆEM: Učitelj glume sutra bi u sudu trebalo da progovori o optužbama da je silovao glumice

Crna Hronika -

Pred Višim sudom u Beogradu za sutra je zakazano ročište vlasniku škole glume "Stvar srca" Miki Aleksiću, na kom bi trebalo da iznese odbranu o krivici koja mu se stavlja na teret - silovanje i seksualno uznemiravanje više devojaka.

Podsetimo, do sada su održana dva pripremna ročišta, koja su bila zatvorena za javnost, a sutrašnje suđenje trebalo bi da bude javno.

Aleksić, protiv koga je Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo optužnicu za četiri silovanja i pet polnih uznemiravanja svojih učenica iz škole glume "Stvar srca", prvu izjavio dao je za Kurir otkako je osumnjičen za teška krivična dela.

- Dobro sam, mentalno zdravlje mi nikada nije bilo problem. Ja vam se zahvaljujem, ali ne želim uopšte da učestvujem u ovome, ni u kom smislu, ni u dobronamernom, ni u zlonamernom, niti u bilo kojem razgovoru - rekao je ranije Aleksić za Kurir, koji je iz zatvorskog pritvora pušten u kućni pritvor sa nanogicom.

mika aleksić ispred palate pravde
mika aleksić ispred palate pravdefoto: Zorana Jevtić

Miroslav Aleksić, podsetimo, bio je uhapšen 16. januara i u Centralnom zatvoru bio je do 10. septembra, kada je prebačen u kućni pritvor. Učitelja glume, kako je Kurir pisao, prva je prijavila mlada glumica Milena Radulović. Njoj se ubrzo pridružila i koleginica Iva Ilinčić, a potom su se policiji javile i druge devojke. On je na saslušanju u tužilaštvu, prema nezvaničnim informacijama, negirao da je izvršio ova krivična dela, ali nije detalno iznosio odbranu.

Uhapšen u januaru

*Glumice Milena Radulović, Iva Ilinčić i još nekoliko devojaka optužile su Aleksića za silovanje

*Mika Aleksić se nalazi u pritvoru od hapšenja 16. januara

*Istraga protiv Aleksića sprovedena je zbog 19 krivičnih dela na štetu devet polaznica škole glume od 2008. do 2020.

*Optužen je za dva krivična dela silovanja u produženom trajanju

*Dva krivična dela silovanja, jedno produženo krivično delo nedozvoljenih polnih radnji

*Četiri krivična dela nedozvoljenih polnih radnji, na štetu sedam oštećenih

(Kurir.rs - B. T.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track