UPRAVO SAM UBIO NEKOGA: Počelo suđenje mužu koji je u Beču streljao Srpkinju
Foto: Printscreen

užas

UPRAVO SAM UBIO NEKOGA: Počelo suđenje mužu koji je u Beču streljao Srpkinju

Crna Hronika -

Znam da sam išao kod Marije. Posle toga imam prekid filma, ne sećam se ničega, a onda sam se u nekom trenutku probudio u bolnici. Tako da mi nedostaje sećanje o samom ubistvu.

Ovo je nedavno na sudu u Beču rekao Albert L. (42), optužen da je u aprilu brutalno ubio hitcima iz pištolja nevenčanu suprugu Mariju M. (35), inače, majku svoje dece, prenosi "Krone". Njegovi branioci na početku suđenja rekli su da se "on ne seća zločina jer je bio pijan".

- Optuženi je rekao da je pre zločina nažalost konzumirao alkohol, mnogo rakije, piva i raznih lekova i da se iz tog razloga ne sreća šta se zapravo dogodilo - rekao je psihijatar na suđenju za ubistvo Srpkinje i nastavio:

brutalno ubijena marija m.
brutalno ubijena marija m.foto: EPA Christian Bruna- ilustracija- privatna ahiva

- U pitanju je izuzetno opasna osoba. Njegov prijatelj je nakon ubistva izjavio da je bio s njim i da je pio. Međutim, on je sve to isplanirao. Imao je pištolj kod sebe kada je upao u stan. Pobrinuo se da njihovo dete bude na stepeništu, dok je drugo dete komšija odveo na sigurno - čulo se na suđenju.

Prema rečima sudskih veštaka, optuženi se ciljano napio kako bi ga sud proglasio ludim.

- U svakom slučaju, o tome govore njegovi postupci - ucenio je poznanika kog je naterao da mu čuva decu, poneo je dve flaše žestokog pića, seo na klupu u parku, pio alkohol brzo. A, pre dolaska policije rekao je prolaznicima: „Upravo sam ubio nekoga" - rekao je veštak, a preneo "Krone".

Pred psihijatrom optuženi je u suzama objasnio svoje "pokvareno postojanje".

- Rekao je da dolazi iz loše porodice i da je odrastao u domu gde je navodno maltretiran. Pričao je i da je "svoje rane počeo da leči kokainom". Istakao je da se dobro držao sve do pre tri godine, dok nije preuzeo pivnicu - rekao je psihijatar:

- Čini se da nema simpatiju prema svojoj žrtvi. Naveo je da ga je Marija često tukla i da laže.

Rodbina i prijatelji ovih supružnika istakli su da se žrtva uvek plašila muža.

- Ubijena je taman kad ga je ostavila i rešila se nasilnika. Njihova veza počela je 2006. godinei Marija se njega plašila. Drogirao se, pio je lekove, a uz sve to konzumirao je i alkohol. Bio je tempirana bomba - kažu prijatelji i rođaci ovog para.

Najproblematičniji pritvorenik

Vrši nuždu na podu ćelije, lomi nameštaj i vređa

Albert L. smatra se jednim od najproblematičnijih pritvorenika u bečkom zatvoru Jožefštat.

- On stalno vrši nuždu na podu ćelije, umesto u toaletu. Skida se go, vrišti, lomi nameštaj u ćeliji i tvrdi da stražari i cimeri hoće da ga otruju. Takođe, stalno vređa osoblje zatvora i druge pritvorenike, a na pripremnom ročištu je izvređao i sudiju - piše "Krone".

(Kurir.rs - B. Travica)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track