HUMANOST NA DELU: Zaposleni u zatvoru i osuđenici obradovali mališane iz Zvečanske paketićima
Foto: UIKS

pokloni

HUMANOST NA DELU: Zaposleni u zatvoru i osuđenici obradovali mališane iz Zvečanske paketićima

Crna Hronika -

Rukovodstvo KPZ u Beogradu poklonilo je juče deci smeštenoj u Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj ulici u Beogradu 100 novogodišnjih paketića koje su zajednički obezbedili zaposleni i osuđena lica u ovom zavodu, saopštila je Uprava za izvršenje krivičnih sankcija.

pokloni za najmlađe
pokloni za najmlađefoto: UIKS

Kako navode iz UIKS, slatkiše i ručno izrađene novogodišnje čestitke su dan ranije dobila i deca u Dečjem selu „Dr Milorad Pavlović" u Sremskoj Kamenici.

- U humanitarnoj akciji je učestvovalo više od 100 osuđenika koji su se odazvali pozivu osuđenih lica Literarne sekcije ovog zavoda da se deo sredstava sa novčanih depozita usmeri na kupovinu slatkiša za decu u ove dve ustanove - navode iz UIKS.

Oni podsećaju da ovo nije prva akcija tog tipa, jer su osuđena lica KPZ u Sremskoj Mitrovici u decembru prošle godine pokazala humanost donirajući Svratištu za decu Novi Beograd skoro 4000 suvih obroka i 500 zaštitnih maski.

U najvećem zavodu u zemlji osuđena lica su, prethodno obučena da šiju i kroje, od početka pandemije do sada sašila više od pola miliona zaštitne opreme (maski, nazuvica, skafandera) za zaposlene i osuđena i pritvorena lica u drugim zavodima.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track