UZBUDLJIVA GODINA U SUDNICAMA Ovi sudski procesi nas očekuju u 2022! Pred licem pravde režiser, glumac, Velja Nevolja i Dijana
Foto: Privatna Arhiva, Mup, Zorana Jevtić

šta nas čeka u sudovima

UZBUDLJIVA GODINA U SUDNICAMA Ovi sudski procesi nas očekuju u 2022! Pred licem pravde režiser, glumac, Velja Nevolja i Dijana

Crna Hronika -

Ako je protekla 2021. bila godina hapšenja, za tekuću 2022. već na početku možemo reći da će biti godina suđenja i da se u srpskim sudnicama očekuje vrela atmosfera. Glumci, režiseri, državna sekretarka, najsuroviji klan, samo su neki od aktera postupaka koji će ove godine biti aktuelni u srpskim sudovima.

Mika i Bjela

Osim postupka protiv Zorana Marjanovića za ubistvo supruge Jelene pred Višim sudom u Beogradu i u novoj godini, javnost će moći da isprati i suđenje reditelju Miroslavu Miki Aleksiću, koga je nekoliko glumica i polaznica njegovog dramskog studija Stvar srca optužilo za seksualno zlostavljanje. Suđenje Aleksiću, koji je uhapšen u januaru 2021. godine posle optužbi Milene Radulović i Ive Ilinčić, počelo je prošle jeseni, ali će režiser svoju odbranu prvi put javno izneti u februaru 2022. godine.

Na optuženičkoj klupi naći će se i glumac Dragan Bjelogrlić, kome će se pred Prvim osnovnim sudom suditi za napad na režisera Gagu Antonijevića u jednom niškom hotelu,tokom filmske manifestacije.

Velja i Dijana

Godinu za nama obeležio je i pad najsurovijeg i najmonstruoznijeg klana na ovim prostorima, još od ozloglašenih zemunaca. Veljko Belivuk i Marko Miljković,kao i tridesetak članova klana, optuženog za pet brutalnih likvidacija, dilovanje droge, silovanja i otmice sešće na klupu Specijalnog suda u Beogradu. Da podsetimo, klan se za sada tereti za ubistvo Lazara Vukićevića, Aleksandra Gligorijevića Pukija, Milana Ljepoje, Zdravka Radojevića i Gorana Veličkovića. U toku je istraga i povodom smrti Nikole Mitića.

kuća strave u ritopeku
kuća strave u ritopekufoto: Zorana Jevtić

- Klan je muškarce otimao, vodio u kuću Ritopeku, takozvanu klanicu, i brutalno ubijao. Tela su sečena u delove i samlevena u mašini za meso, pakovana u džakove koji su kasnije prosipani u Dunavu - podseća izvor. Iza rešetaka prošle godine našla se i bivša državna sekretarka MUP Dijana Hrkalović. Od početka 2021.godine Hrkalovićeva se često pominjala u brojnim aferama, od prisluškivanja predsednika, pa sve do bliskosti sa klanom Belivuk - Miljković. Hrkalović je uhapšena krajem oktobra, pa iz pritvora puštena 10. decembra, da bi posle dve nedelje na slobodi vraćena u CZ. Njoj bi tokom godine trebalo da se sudi za trgovinu uticajem, a osim nje, optuženi su i bivši načenik Službe za specijalne istražne metode Dejan Milenković Bagzi, kao i bivši načelnik PU Novi Sad Milorad Šušnjić.

Slučaj Đokić

Zbog brutalnog ubistva tročlane porodice Đokić u Moravcu kod Aleksinca uhapšen je njihov rođak Goran Džonić, osumnjičen da je ubio i spalio Gorana, Gordanu i Lidiju Đokić.

Đokići
Đokićifoto: Privatna Arhiva

Posle njegovih optužbi lisice na ruke stavljene su i njegovim sinovima Milanu i Stefanu, a potom i meštanima Moravca Aleksandru i Kostadinu Miloševiću zvanim Jojke. Istraga o surovom zločinu trebalo bi da bude okončana pred Višim tužilaštvom u Nišu, a onda se očekuje i suđenje.

Šarić

Istog dana kada je Dijana Hrkalović po drugi put uhapšena i vraćena u CZ, na slobodi se našao, posle skoro osam godina u pritvoru, Pljevljak Darko Šarić. U kuću supruge Lane Popović,Šarić je prebačen maricom, a tu mu je stavljena i nanogica.

Šarić
Šarićfoto: Nemanja Nikolić, Dado Đilas

Kako je prethodnu presudu Apelacionog suda kojom je bio osuđen za šverc 5,7 tona kokaina ukinuo Vrhovni kasacioni sud,Šariću će se ove godine ponovo suditi pred Apelacionim sudom.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track