TUŽNA SUDBINA DEČAKA KOG JE PROGUTALA SAVA: Mali Maradona pre 17 godina nestao u ledenoj reci kod Beton hale, telo još nije nađeno
Foto: Zorana Jeftić

tužno

TUŽNA SUDBINA DEČAKA KOG JE PROGUTALA SAVA: Mali Maradona pre 17 godina nestao u ledenoj reci kod Beton hale, telo još nije nađeno

Crna Hronika -

Nestanak Mateja Periša kod Beton hale, koji je poslednji put snimljen kako silazi ka reci Savi, podsetio je na tragediju koja se dogodila davne 2005. godine, kada je grupica dečaka sa Brankovog mosta u ledenu reku bacila malog Maradonu Lazića (11) iz Velike Plane.

Tragedija se dogodila 20. januara, a telo mališana do dana današnjeg nikada nije pronađeno.

- Maradona Lazić u Beogradu je bio sa drugovima, Darkom (15) i Milošem S. (14) iz Obrenovca, kao i još jednim petnaestogodišnjakom i trinaestogodišnjakom. Navodno, dečaci su u šahtu ispod Gazele konzumirali narkotike, a onda se uputili ka Brankovom mostu. Odatle su u ledenu reku bacili dečaka koji nije znao da pliva, prebacivši ga preko ograde mosta - podseća izvor.

nestao ispred kluba
nestao ispred klubafoto: Branka Travica

Ribari koji su bili svedoci zločina ispričali su da je mališan iz reke zapomagao i molio ih da ga poštede, usput ponavljajući da ne zna da pliva.

- Dečaci su gledali da li će Maradona isplivati, a kako se to nije desilo, ponovo su se sakrili u šahti - kaže izvor.

Rečna policija i ronilački tim Žandarmerije bezuspešno su danima tragali za telom utopljenika koje nikada nije nađeno.

- Maradonu su u reku bacili zbog navodnog sukoba koji je izbio dan ranije. Miloš S. je predložio da dečaka bace s mosta jer tog jutra nisu našli njegovog brata sa kojim su zapravo bili u zavadi.

Braća Darko i Miloš, kao i Z.S. osuđeni su na višegodišnje kazne u vaspitno -popravnom domu, dok je četvrti saučesnik N.E. oslobođen jer je imao 13 godina. Obrenovčanhi su sedam godina posle zločina ponovo uhapšeni zbog džeparenja u autobusu.

Kurir.rs/ B.T.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track