01:01

Matej Periš pliva u reci Savi

POTRAGA I DALJE TRAJE

MOJ SIN MATEJ NIJE VIĐEN U RUMI: Nova izjava UPLAKANOG oca nestalog Splićanina (KURIR TV)

Crna Hronika -

Mogu vam potvrditi da informacije o tome da je Matej viđen na području Rume nisu tačne. Policija je proverila te informacije. U svakom slučaju, zahvaljujem svima koji su se javili s bilo kakvom informacijom, a ni sam nisam mogao verovati koliko se javilo ljudi u Srbiji, ali javljaju mi se i iz Hrvatske, iz drugih zemalja u želji da pomognu da pronađem sina. Ja verujem policiji u Srbiji, verujem u stručnost tih ljudi, te ni na koji način ne želim uticati na njihovu istragu. Stoga molim i medije da se za sve informacije obrate MUP-u Srbije. U policiji sam se i lično uverio da su angažovali sve raspoložive snage u potrazi za Matejem, da na tome rade svi - od rečne, prometne, kriminalističke policije - i da je celokupni sastav policije uključen u potragu. Molim Boga i za njih i za to da se nađe Matej - rekao je za Jutarnji u ponedjeljak poslepodne Nenad Periš, otac nestalog mladića Mateja Periša, koji je i dalje u Beogradu i prati razvoj potrage za svojim sinom koji je poslednji put viđen 30. decembra oko 18 sati.

02:32

Snimci Mateja Pariša pre nestanka

Nenad Periš je ovo govorio pre nego što su se pojavili snimci na kojima se vidi mladić koji trči ulicama, pokušava zaustaviti taksi, te kasnije pliva u Savi, a za koje se sumnja da su poslednji snimci mladog Splićanina.

- Najvažnije je da istraga ima svoje ciljeve, a ja imam ogromno poverenje u njihov rad - rekao je Nenad Periš, koji na kraju razgovora nije mogao suzdržati suze.

Matej Periš, Nenad Periš
foto: Ana Paunković, Printscreen

- Ja ostajem ovde dok ne nađem svog sina, pa makar ga morao i poslednji put poljubiti i vratiti nazad u Split i Hrvatsku - rekao je kroz suze.

Podsetimo, Matej je s društvom otišao u Beograd gde su planirali da dočekaju Novu godinu. S porodicom se poslednji put čuo u četvrtak 30. decembra kasno poslepodne, oko 17 sati. Uveče je s društvom izašao na večeru u Beton halu.

Iza ponoći, oko 2.30 časova primietili su da među njima nema Mateja, a kad se nije pojavio u apartmanu, policiji su njegov nestanak prijavili na Staru godinu oko 18.30 časova i od tada za njim traje potraga koja još uvek nije dala rezultate.

(Kurir.rs/Jutarnji)

Bonus video:

01:04

Ronici Žandarmerije na Adi Huji

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track