PRALI KRVAVI NOVAC: Belivuk i Miljković nisu ulagali samo u nekretnine u Srbiji, već i u ovoj državi!
Foto: Shutterstock, MUP RS

ISTRAGA se nastavlja

PRALI KRVAVI NOVAC: Belivuk i Miljković nisu ulagali samo u nekretnine u Srbiji, već i u ovoj državi!

Crna Hronika -

Crnogorski Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić i njegov prvi saradnik Saša Čađenović posle praznika ponovo bi trebalo da doputuju u Beograd i saslušaju Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Kako prenosi dnevnik Dan, tužioci bi ovog puta trebalo dvojici ozlogašenih vođa najsurovijeg klana da postave pitanja o njihovoj imovini u Crnoj Gori. Podsetimo, protiv kriminalnog klana u Srbiji je već podignuta optužnica za pet brutalnih ubistava, otmice i silovanje, a očekuje se da za zločine budu uskoro optuženi i u susednoj državi.

Crnogorski tužioci, kako je Kurir pisao, već su jednom saslsušali Belivuka i Miljkovića, ali oni su tada samo kratko negirali krivicu ne želeći da se detaljno izjašnjavaju o ubistvima na teritoriji te zemlje.

Prema navodima dnevnika, istraga u Crnoj Gori protiv njih, osim za najmanje tri likvidacije, pokrenuta je i zbog imovine za koju se sumnja da je stečena prljavim novcem.

Veljko Belivuk, Marko Miljković
foto: Zorana Jevtić, Dado Đilas

- Predmet istrage koju je otvorilo Specijalno državno tužilaštvo u saradnji sa Europolom i kolegama iz Srbije je i da li ozloglašeni klan koji su predvodili Veljko Belivuk i Marko Miljković poseduje nekretnine ili neku drugu imovinu u Crnoj Gori, koja je upisana na njihova ili imena njima bliskih lica - navode oni i prenose da izvori iz istrage sumnjaju da je imovina, ukoliko postoji, upisana na druga lica i da će zbog toga biti teško ući joj u trag.

Istragom koja je u toku u Srbiji, podsetimo, već su obuhvaćene i supruge dvojice vođa klana, Bojana Belivuk kao i Tanja Miljković, ali i Belivukova tašta. Krivičnom prijavom, na teret im se stavlja da su novac od prodaje droge, ubistava i otmica prali od 2015. do početka 2021., kada su i uhapšeni.

- Sumnja se da su prljav novac prali tako što su ga kupovinom stanova, lokala, kao i kroz gradnju i ulaganja u preduzeća, otvaranja fiktivnih firmi ali i u fudbalske klubove - objasnio je izvor Kurira.

Na saslušanju u tužilaštvu, podsetimo, oni su negirali krivicu.

- Međutim, nisu objasnili odakle im vredne nekretnine, stanovi i vile, skupoceni satovi, luksuzni automobili kada je već poznato da je Miljković izjavio da je nezaposlen a Belivuk da radi u podrumu pića za 60.000 dinara. Pod istragom su i njihove supruge, koje su posle saslušanja puštene da se brane sa slobode - podseća naš sagovornik.

Veljko Belivuk, Marko Miljković, vila
foto: Nikola Anđić

Tokom pretresa stanova, u februraru prošle godine, podsetimo, pronađena su i brojna dokumenta koja se odnose na kupovinu nepokretnosti pripadnika kriminalne grupe.

- Tokom pretresa preko 30 stanova koje su koristili otkrivena je i brojna dokumentacija za parcele koje su već otkupili i stanove u izgradnji. Kod Miljkovica je pronađen i ugovor o kupovini stana i dve garaže. U stanu osumnjičenog Srđana Lalića, stručnjaka za informacione tehnologije koji je učestvovao u brutalnih ubistvima u bunkeru u kući strave, pronađeni su dokazi da je kupio lokal u Beogradu i kuću kod Kotora - otkrio je ranije izvor Kurira.

Kurir.rs/Ekipa Kurira

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track