PORODICA FILIĆ SLOMLJENA POSLE PRESUDE: Zar toliko malo vredi jedan nedužan život?
Foto: Privatna Arhiva

ubistvo tinejdžera

PORODICA FILIĆ SLOMLJENA POSLE PRESUDE: Zar toliko malo vredi jedan nedužan život?

Crna Hronika -

Nikola Bojović i Mitar Pandurević osuđeni su juče pred Višim sudom u Smederevu na 18 i 15 godina zatvora za ubistvo Stefana Filića (19) 2. februara 2020.

Podsetimo, krvava tuča dogodila se ispred diskoteke u Velikoj Plani, kada su Bojović i Pandurević sa grupom momaka napali društvo u kome je bio Filić sa mlađim bratom. Nesrećni dečko teško je povređen i preminuo je u bolnici.

ispred suda
ispred sudafoto: pritvatna arhiva

Sudija je juče kratko obrazložio presudu, rečima da je prihvaćena kvalifikacija dela teško ubistvo, da su okrivljeni bili svesni da su udarci koje su zadavali mogli biti kobni. Otežavajuća okolnost bila su njihova ranija krivična dela sa elementima nasilja.

- Olakšavajuća okolnost bila je to što je Bojović izrazio kajanje. Filić je bio oboren na zemlju i nijednom nije udario osuđene - rekao je sudija.

Izricanju presude prisustvovala je porodica ubijenog, ali i osuđeni.

1 / 3 Foto: pritvatna arhiva

- Maksimalna kazna za ovo delo bila je 20 godina jer su u pitanju mlađi punoletnici, u trenutku izvršenja dela nisu imali punu 21 godinu - rekao je ranije izvor.

Javorka Marković, tetka ubijenog, prisustvovala je svakom suđenju. - Ne želimo da preispitujemo odluku suda, osuđeni su maksimalno koliko je to bilo moguće. Bili smo na svakom suđenju i sud je zaista dao punu pažnju obema stranama, bili su korektni i pošteni i na njihov rad nemamo zamerku. Poraženi smo zakonom koji je osuđenima dao kao olakašavajuću okolnost to što su bili tako mladi - kaže potresena tetka:

- Bili smo spremni na ovo, ali sada kada se desilo, jako nam je teško, ovo je veliki udarac za porodicu. Zar tako malo vredi jedan nedužan ljudski život.

Kurir.rs/ J.Ivić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track