UBISTVO TINEJDŽERA IZ SRBIJE U TRSTU: Zadavljen na Božić u podrumu hostela, roditelji nemaju ni za sahranu! EVO ŠTA SE DESILO
Foto: Privatna Arhiva

zločin

UBISTVO TINEJDŽERA IZ SRBIJE U TRSTU: Zadavljen na Božić u podrumu hostela, roditelji nemaju ni za sahranu! EVO ŠTA SE DESILO

Crna Hronika -

Robert Trajković (17) poreklom iz Srbije, brutalno je ubijen u Trstu na Božić. Kako prenose italijanski mediji, zločin se dogodio u noći između 7. i 8. januara a policija je telo nesrećnog mladića navodno našla u podrumu jedne zgrade.

Ubica, mladić stariji tri godine, poreklom iz Maroka, navodno je priznao zločin i otkrio da je motiv jezivog zločina devojka u koju su obojica bili zaljubljeni.

- Robert je zadavljen. Brzo je identifikovan osumnjičeni, koji je u pritvoru - saopštio je za italijanski portal ilgionare.it tužilac iz Trsta.

Kako navode mediji, Robert koji je sa roditeljima i bratom živeo godinama u Italiji, devetnaestogodišnju devojku upoznao je samo nekoliko dana ranije, za Novu Godinu. Kobne večeri, krenuo je kod nje. Međutim, tada mu se izgubio svaki trag i porodica je policiji prijavila njegov nestanak.

Karabinjeri
foto: Profimedia

- Telo je u nedelju pronađeno u podrumu hostela u kom je devojka bila smeštena. Pronađeni su i tragovi krvi u zgradi, a proverava se da li je ubijeni najpre odvučen u automobil i pretučen ili je odmah odvučen u podrum zgrade i zadavljen - potvrdili su izvori iz istrage.

Devojka u šoku, nije saslušana

Devojka zbog koje je njen bivši dečko ubio Roberta navodno još uvek nije saslušana jer je u šoku.

- Istražitelji nisu uspeli da je ispitaju. Međutim, za sada je izvesno da je osumnjičeni za zločin bio u njenom stanu dok je ona telefonom ugovarala sastanak s Robertom u hostelu - otkrili su izvori iz istrage navodeći da ona nije prisustvovala zločinu.

Kako navode, sumnja se da je Ali Kašim, inače bivši dečko devojke, napravio zasedu Robertu jer je kobne večeri pre njega došao u stan devojke. Najverovatnije, znao je da on treba da stigne i sačekao ga je na uzlazu u zgradu.

Prijatelji ubijenog Roberta su otkrili i da su mu savetovali da se ne viđa sa njom, jer ga je Ali Kašim već jednom ranije ošamario. Navodno, ubica je sa devojkom živeo dve godine u Nemačkoj, a kada su se za praznike vratili u Italiju, ona ga je ostavila.

- Čim je Robert ušao u zgradu, s leđa ga je napao Ali Kašim, koji je znao da Robert stiže. Odvukao ga u podrum, gde ga je zadavio omčom oko vrata. Dok ga je davio vikao je "ona je moja" - prenose italijnski mediji.

Kako navode, uhapšeni je na saslušanju priznao zločin, ali je rekao da mu namera nije bila da ubije Roberta "već samo da ga uplaši".

policija, Italija, Karabinjeri
foto: Profimedia

Majka uhapšenog, međutim, za Corriere della Sera izjavila je da su se Robert i Ali poznavali i družili.

- Bio nam je kao sin, ne mogu da razumem. Žao mi je dečaka i njegove porodice. Ali i Robert su bili dobri prijatelji, ali se sve pretvorilo u rivalstvo i zaslepljujuću ljubomoru zbog devojke u koju su obojica bili zaljubljeni - navodno je izjavila ona.

Otac: Skrhan sam, nemamo para ni za sahranu

Robertov otac, Petar Trajkovićkoji sa porodicom dugi niz godina živi u Trstu:

- Skrhan sam. Rekao sam sinu da ne izlazi sa tom devojkom, jer sam shvatio da je njen bivši dečko opasan. Moj sin je žrtva zasede, onaj koji ga je ubio, znao je da dolazi - rekao je Petar za today.it.

On je naveo i da su oni siromašna porodica, da je Robertova majka ostala bez posla:

- Nemamo novca ni za sahranu - rekao je on i uputio molbu opštini Trst da im pomogne.

Porodica ubijenog mladića nije potvrdila ove njene navode. - Moj brat je nestao u petak. Nije se javljao na telefon. Preko društvenih mreža i lokalnih medija smo podelili apel i molili za pomoć da ga pronađemo - ispričao je za medije Robertov brat Kristijan Trajković, najstariji od četvorice braće i dodao: - Kada smo čuli da je njegovo telo pronađeno, slomljeni smo potpuno. Ovo je bol koja se ne može opisati. Uništeni smo - rekao je on.

Objasnio je i da njegov brat nije bio iz kriminalne sredine, studirao je i bio na praksi.

Prema rečima članova porodice, devojka koju je Robert upoznao Italijanka je i dve godine je živela u Nemačkoj, a potom se vratila. - Mogu samo da kažem da je Robert bio dobro dete, nikada nije imao problem sa zakonom i cilj mu je bio da pošteno radi u Italiji. Nije zaslužio ovo što se dogodilo. Ne želimo osvetu, već samo pravdeu - rekla je očajna majka ubijenog tinejdžera.

Kurir.rs/Jelena Spasić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track