NOVI DETALJI POTRAGE ZA NESTALIM SPLIĆANINOM: Signal Matejevog telefona detektovan dva metra ispod vode?!
Foto: Ana Paunković

potraga za momkom iz hrvatske

NOVI DETALJI POTRAGE ZA NESTALIM SPLIĆANINOM: Signal Matejevog telefona detektovan dva metra ispod vode?!

Crna Hronika -

Telefon Mateja Periša (27) iz Splita, koji je nestao u noći između 30. i 31. decembra kod Beton hale u Beogradu, imao je poslednji put signal kod Velikog ratnog ostrva, a izvor Kurira objašnjava da je to moguće ako je bio dva metra ispod vode!

Prema rečima našeg sagovornika, telefon može da daje signal iako je u vodi.

- Telefon, pogotovo ovi noviji modeli, ako upadne u vodu može da daje signal. Međutim, samo ukoliko se nalazi na dubini do dva metra. Ukoliko padane dublje, signal se gubi i nažalost ne može da se locira - objašnjava naš sagovornik:

- Moguće je da je registrovan upravo na Velikom ratnom ostrvu jer je tu voda plića i mogao je da pošalje signal.

Kako Kurir saznaje, potraga je premeštena ka Smederevu, jer je sumnja da ukoliko je Matej ušao u Savu, da ga je voda odnela ka Dunavu.

- Rečna policija i ronioci premestili su svoju potragu u smeru ka Smederevu, a sada su kod Bele stene. Iako je sada zbog veoma loših vremenskih uslova potraga otežana, oni ne nameravaju da odustanu od potrage za Splićaninom - kaže naš sagovornik i dodaje:

potraga za matejom
potraga za matejomfoto: Kurir

- Voda je izuzetno hladna, sada u ovom trenutku ona je tri do četri stepena iznad nule. Takođe, voda je mutna i to dodatno otežava roniocima posao. Nije bezbedno da ulaze u takvu vodu, ali oni su veliki profesionalci.

potraga za metejom traje danima
potraga za metejom traje danimafoto: Stefan Stojanović MONDO

U jutarnjem programu televizije Kurir, na temu nestanka mladića iz Splita, gosti su bili analitičar sa Instituta za uporedno pravo Mina Zirojević i stručnjak za bezbednost Ratomir Antonović iz kriminalnog centra DBA.

Oni su istakli su da telefon nestalog Mateja, koji je lociran u vodi znači mnogo za istragu i navode da ga je voda zbog hladnijeg vremena uređaj tek sad izbacila na površinu.

stručnjaci u jutarnjem programu o nestanku splićanina
stručnjaci u jutarnjem programu o nestanku splićaninafoto: Kurir televizija

- Saradnja između dve-tri i više zemalja nije toliko neobična, a uostalom postoji i Interpol da bi se informacije što brže podelile. Prijatelji Mateja Periša su se vratili u Hrvatsku i trenutno jedino putem ove saradnje možemo doći do informacija koje su važne za istragu. Telefon je lakši i zato je pre isplivao. To ne znači da je baš na tom mestu telo. Telo je teže. U hladnijim vremenskim prilikama, kad je voda ispod 5 stepeni, tela duže borave u vodi - rekao je Antonović u jutarnjem programu.

kretanje mateja periše u noći kada je nestao
kretanje mateja periše u noći kada je nestaofoto: Privatna Arhiva

Zirojević smatra da to ne znači da se Matej zapravo utopio i navodi da postoji mogućnost da je bacio telefon, a da je uređaj tek sad isplivao.

(Kurir.rs)

Bonus video:

03:55

MISTERIJA NESTANKA SPLIĆANINA MATEJA: Stručnjak otkrio JEZIVO DEJSTVO droga koje je navodno koristio Periš!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja