OGLASIO SE MATEJEV PRIJATELJ KOJI JE BIO S NJIM KOBNE NOĆI: Od kad je nestao konstantno dobijamo PORUKE NEPRIMERENOG SADRŽAJA!
Foto: Kurir/Branka Travica, Privatna Arhiva

traumatično

OGLASIO SE MATEJEV PRIJATELJ KOJI JE BIO S NJIM KOBNE NOĆI: Od kad je nestao konstantno dobijamo PORUKE NEPRIMERENOG SADRŽAJA!

Crna Hronika -

"Trenutno prolazimo kroz izrazito traumatično razdoblje - ono je započelo nestankom našeg dragog prijatelja, a nastavilo se kroz medijsku difamaciju i kojekakve lažne informacije koje svakodnevno dovode u pitanje naš integritet, moral i, što nam najteže pada, odnos prema našem prijatelju Mateju..."

Ovo su reči jednog od prijatelja nestalog Splićanina Mateja Periša, koji je sa njim kobne noći bio u Beogradu, u klubu "Gotik" u Beton Hali, a koje je napisao u mejlu.

On je rekao da otkako je počela potraga za njihovim prijateljem, on i ostali Matejini drugovi dobijaju poruke neprimerenog sadržaja...

"Kulminacija svega je konstantno uznemiravanje i poruke neprimjerenog sadržaja koje primamo od trenutka kada je naš boravak u Beogradu postao naslovna priča", napisao je mladić. Mladić je istakao da se on i ostali prijatelji trude da budu "maksimalna podrška Matejevoj porodici i istražnim organima koji rade na njegovom pronalasku", piše Blic.

On je dodao i da veruje da će Mateja biti pronađen. Podsetimo, Matej Periš nestao je u noći između 30. i 31. decembra kada je, u majici kratkih rukava, u žurbi, istrčao iz kluba "Gotik" u kom je bio sa prijateljima. Mladić je prvo istrčao na ulicu i pokušao da zaustavi taksi, međutim u tome nije uspeo jer je vozilo već bilo zauzeto.

Potom je nastavio da trči dalje Travničkom ulicom. Prema nekim informacijama, sumnja se da je Splićanin potom ušao u vodu kod restorana "Savanova", iz kojih razloga nije jasno, međutim ova informacija nije zvanično potvrđena, ali postoje snimci na kojima se naslućuje kako neko pliva na toj lokaciji. Da li je u pitanju Mateja za sada nije jasno.

Prema nezvaničnim informacijama Matejev mobilni telefon poslednji put je lociran kod Ratnog ostrva, nekoliko stotina metara od restorana "Savanova" gde se veruje da je poslednji put snimljen.

Potraga za nestalim mladićem ušla je u 12. dan.Kako je saopštio MUP Srbije, i danas se pretražju reka Sava i deo dunavskog akvatorija. U MUP-u navode da "neće stati dok ne pronađu nešto". Sneg koji pada već tri dana znatno otežava potragu, međutim policajci pretražuju i teren na kopnu, tako što napuštene objekte pretražuju termovizijskim kamerama.

U Beograd je juče doputovala i delegacija MUP Hrvatske kako bi se uputila u korake preduzete u potrazi za nestalim Splićaninom, a u prestonici je danima i mladićev otac koji je na konstantnoj vezi sa istražnim organima i koji je nekoliko puta naveo da se "kući ne vraća bez sina".

Kurir.rs

bonus video:

00:39

Deo trase kojom se kretao Matej Periš u noći nestanka

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track