09:25

ISTRAŽITELJ OTKRIO ZAŠTO JE HRVATSKA POLICIJA DOŠLA U BEOGRAD: Nikada nismo tragali za nekom osobom kao za Matejom TVRDIM ŽIVOTOM

istraga

ISTRAŽITELJ OTKRIO ZAŠTO JE HRVATSKA POLICIJA DOŠLA U BEOGRAD: Nikada nismo tragali za nekom osobom kao za Matejem TVRDIM ŽIVOTOM

Crna Hronika -

Srpska policija nikada nije tragala za nekom nestalom osobom kao što upravo traga za Matejem Perišom (27) iz Splita, smatra privatni detektiv Uglješa Grgur.

Istraga je inače ušla u 13. dan.

- Ja tu imam stav od petog-šestog dana i ostajem pri tom stavu. A to je da je Splićanin završio u Savi i da na njemu nije izvršeno nikakvo krivično delo bilo koje vrste pa čak ni prekršaj. Videli smo na onim snimcima kako je bio dezorijentisan i kako je trčao ni sam ne znajući šta radi, a na kraju je završio u Savi - rekao je privatni detektiv Uglješa Grgur u jutarnjem programu Kurir televizije.

Grgur se osvrnuo i na dolazak predstavnika hrvatske policije u Beograd kako bi se uključili u istragu.

- Sva policija države zahvaljujući ministru (Aleksandru) Vulinu i predsedniku Aleksandru Vučiću je dignuta na noge. Non-stop tragaju za nestalim Matejem. Sa druge strane, možemo da čujemo napade od hrvatske strane na našu zemlju i na naš MUP. Ja tvrdim životom da MUP nikad nije tragao za nekom osobom kao što sada traga. Telefon je lociran na tom mestu i policija ne bi dala sve svoje resurse da nisu ubeđeni milion jedan posto da nije tu i da ne krije informacije koje bi jako pomogle u potrazi. Hrvatska policija je došla jer ne veruje srpskoj policiji. To je njihovo pravo. Srbija ih je pošteno primila i slobodno neka dođu - rekao je Grgur.

Matej Periš
foto: Kurir Televizija

Urednik u Kuriru Mladen Radulović je istakao da još ima nade i da nije sve otkriveno o kobnoj noći.

- Tok Save je prema Velikom ratnom ostrvu gde se sigurno pravi kovitlac u susretu sa Dunavom. Postoje dve varijante. Prva varijanta je da je njemu telefon ispao i tako plutao rekom. Druga varijanta, što je logičnije, jeste da mu je telefon sve vreme bio u džepu i da radio i slao signale dok je bio u vodi - navodi Radulović.

Osvrnuo se i na poslednje snimke na kojima se navodno vidi Matej.

- Ono što je jasno jeste da njega niko ne juri dok trči po ulicama. Sinoć je izašao jedan snimak upravo iz Karađorđeve ulice gde možemo videti da Splićanin samo džogira - rekao je urednik Kurir portala.

Mladi Matej Periš iz Splita, podsetimo, nestao je u Beogradu u noći između 30. i 31. decembra. Iz potpuno nepoznatih razloga Periš je oko 1.20 posle ponoći istrčao iz kluba "Gotik" u kojem je bio sa društvom i od tada mu se izgubio svaki trag.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

03:55

MISTERIJA NESTANKA SPLIĆANINA MATEJA: Stručnjak otkrio JEZIVO DEJSTVO droga koje je navodno koristio Periš!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track