NEVEROVATAN i BIZARAN SPLET OKOLNOSTI: Splićanin istrčao iz kluba, poslednji put njegov telefon lociran u Savi baš kod tog kluba!
Foto: Printscreen MUP Srbije

Potraga

NEVEROVATAN i BIZARAN SPLET OKOLNOSTI: Splićanin istrčao iz kluba, poslednji put njegov telefon lociran u Savi baš kod tog kluba!

Crna Hronika -

U slučaju nestanka Mateja Periša (27) iz Splita, pojavio se jedan, na neki način, veoma bizaran detalj, a to je da je poslednji signal njegovog mobilnog telefona bazna stanica zabeležila tačno kod kluba "Gotik" u Beton hali, odakle je mladić i istrčao!

početna tačka splićanina i poslednih signal baznih stanica njegovog telefona
početna tačka splićanina i poslednih signal baznih stanica njegovog telefonafoto: Printscreen/MUP Srbije

Inspektor MUP Srbije juče je prezentovao kretanje Splićanina u noći kada mu se gubi svaki trag. Video-snimak koji je prikazan pokriva celokupno kretanje Mateja od momenta kada je izašao iz kluba "Gotik" do momenta kada se približio reci na Sava promenadi.

- Jasno se vidi da Matej u 01.43 kreće iz Beton hale i sve sem ovoga je spekulacija. Ustanovili smo da pre njega i posle njega nema nikoga ko bi ga jurio! Nema interakciju sa drugim licima, osim sa taksistom u čiji taksi je pokušavao da uđe. I to je jedina interakcija s nekim na njegovoj trasi kretanja - objasnio je inspektor MUP Srbije.

matej u 01.43 sta istrčava iz kluba
matej u 01.43 sta istrčava iz klubafoto: Printskrin MUP Srbije

Ono što je mnogima zapalo za oko, nakon što je prikazana mapa njegovog kretanja, jeste početna tačka Splićanina i nažalost poslednja.

poslednji signal baznih stanica telefona splićanina u 02.05 - tačno kod kluba iz kog je istrčao
poslednji signal baznih stanica telefona splićanina u 02.05 - tačno kod kluba iz kog je istrčaofoto: Printscren MUP Srbije

- Bizarno je da je mladić istrčao iz "Gotika" u Beton hali, trčao Karađorđevom ulicom, potom Travničkom gde je došao do restorana "Savanova" gde se približava vodi u 01.51 sati, a da je poslednji znak njegovog telefona uhvaćen u 02.05 sati u Savi, baš kod kluba u kom je bio s društvom - kaže naš sagovornik.

Inpektor MUP je, podsetimo, rekao da se vreme i trase kretanja "objekta" u reci poklapa sa signalom telefona Splićanina.

- Lociranjem Matejevog telefona i baznih stanica, indikativno je kretanje jednog objekta u Savi. Vreme i trasa kretanja objekta u reci se poklapa sa kretanjem Matejevog telefona. Napominjem vreme i mesto se poklapaju sa Matejem - objasnio je.

Istraga MUP Srbije proširena je na Pančevo, Smederevo i Požarevac.

(Kurir.rs - B. T)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track