MISTERIJA NESTANKA NE PRESTAJE: Policija traži odgovor na dva ključna pitanja, a u Hrvatskoj će opet saslušati Matejeve prijatelje
Foto: Printscreen MUP Srbije

potraga za momkom iz hrvatske

MISTERIJA NESTANKA NE PRESTAJE: Policija traži odgovor na dva ključna pitanja, a u Hrvatskoj će opet saslušati Matejeve prijatelje

Crna Hronika -

Hrvatski istražitelji će obaviti razgovor sa šestoricom momaka koji su bili u Beogradu s Perišem u momentu kada je nestao. Njih je srpska policija već ispitivala više puta

Iako je MUP Srbije obelodanio rekonstrukciju kretanja Mateja Periša (27) iz Splita, koji je nestao uoči Nove godine u Beogradu, istraga tu nije završena, a u ovom slučaju i dalje postoji misterija!

Naime, istražitelji su uspeli da utvrde kuda se Periš kretao kritične noći, ali ne i zbog čega. - Pokušavaju da otkriju zašto je Matej iznenada, bez jakne i sam, izašao iz kluba "Gotik", u kom je bio s drugovima. Takođe, pokušavaju i da dobiju odgovor na pitanje zašto Matej trči po izlasku iz kluba - objašnjava naš sagovornik.

inspektor mup srbije prezentuje rekonstrukciju kretanja splićanina u noći nestanaka
inspektor mup srbije prezentuje rekonstrukciju kretanja splićanina u noći nestanakafoto: Prinskrin MUP Srbije

Imaju koronu

On dodaje da bi odgovor na ova dva, po nekima izuzetno važna pitanja mogli da daju Periševi prijatelji, koji su pre nekoliko dana napustili Beograd i vratili se u Split.

- Oni su u Srbiji ispitani nekoliko puta, prošli su i poligrafsko testiranje, a svakako će opet biti saslušani u Hrvatskoj. Ali neki od njih trenutno imaju koronavirus, pa se čeka da ozdrave, kako bi mogli da daju izjave i razjasne još neke nejasnoće - kaže naš sagovornik i dodaje "da je očigledno da je Matej želeo negde da ode, čim je pokušao da zaustavi taksi, ali je potom sasvim nejasno zbog čega se zaputio ka reci, gde ga je kamera poslednji put snimila".

klub u kom su se provodili splićani kritične večeri
klub u kom su se provodili splićani kritične večerifoto: Stefan Stojanović MONDO

I načelnik hrvatske Uprave kriminalističke policije Antonio Gerovac na konferenciji za novinare potvrdio je da su Matejevi drugovi ključ.

- Srpska policija je detaljno s njima razgovarala. Ne mogu da iznosim detalje kada je reč o konzumiranju opijata. Što se tiče boravka celog društva, srpska policija je uradila kompletnu rekonstrukciju za svaki minut boravka u Beogradu. Hrvatska policija će preduzeti određene radnje u odnosu na prijatelje jer su oni krucijalni izvor informacija. Moraju da se pojasne nedoumice koje postoje u delu nestanka. Obavljaće se s njima razgovori dok god mi to smatramo da treba - rekao je Gerovac.

splićani su u ovoj zgradi iznajmili apartman
splićani su u ovoj zgradi iznajmili apartmanfoto: Marina Lopičić

Podsetimo, Matej Periš je 30. decembra iz Hrvatske došao u Beograd za novogodišnje praznike. Istog dana je sa šestoricom drugova otišao u restoran na večeru, pa u klub "Gotik". Društvo je tokom čitave večeri pilo alkohol, navodno su mešali pića - vino, pivo, rakiju i viski.

- Postoje nezvanične informacije da su momci iz Splita koristili i sintetičke droge - podseća izvor.

Bizarno

Policija je utvrdila da je Periš kobne noći u 01.43 sata izašao iz kluba i krenuo ka Brankovom mostu. Trčao je i posle desetak minuta došao je do restorana na Sava promenadi. Tu ga je kamera snimila kako se približava reci, a potom je u vodi uočen "objekat" kako ide ka ušću Save u Dunav.

prva tačka kretanja splićanina i poslednji signal bazne stanice njegovog telefona nalazi se baš kod kluba iz kog je izašao
prva tačka kretanja splićanina i poslednji signal bazne stanice njegovog telefona nalazi se baš kod kluba iz kog je izašaofoto: Printscreen/MUP Srbije

- Ono što je bizarno jeste početna tačka kretanja Splićanina i, nažalost, poslednji signal njegovog telefona sa baznih stanica. Naime, poslednji signal njegovog telefona bio je u 02.05 u Savi, baš kod kluba iz kog je izašao - primećuje sagovornik.

Nenad Periš

Imam nadu da nije potonuo

Nenad Periš, otac nestalog Splićanina, koji se danima nalazi u Beogradu i nada se da će pronaći sina, kaže da mu je na osnovu objavljenih snimaka "nejasno da Matej dva minuta posle razgovora s taksistom samoinicijativno ulazi u vodu ili upada u vodu".

nenad periš, otac nestalog mladića iz splita
nenad periš, otac nestalog mladića iz splitafoto: Ana Paunković

- Činjenica je da je Matejev mobilni nakon što je upao ili slučajno upao u vodu još jedno duže vreme davao impulse, i to mi daje nadu da mobilni nije potonuo, a samim tim ni Matej i da je prestao davati signale kada se baterija potpuno istrošila - rekao je Nenad za Slobodnu Dalmaciju.

(Kurir.rs - B. Travica)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja