VELJIN ROĐAK PRE GODINU DANA PRESUDIO NAJBOLJEM PRIJATELJU: Zajedno čekali Srpsku Novu godinu, veseli se i pili, a onda ga je ubio
Foto: Privatna Arhiva, Mondo/Stefan Stojanović

VELJIN ROĐAK PRE GODINU DANA PRESUDIO NAJBOLJEM PRIJATELJU: Zajedno čekali Srpsku Novu godinu, veseli se i pili, a onda ga je ubio

Crna Hronika -

Pre tačno godinu dana optuženi Damir Ibrahimović (21) inače, rođak Veljka Belivuka ubio je svog najboljeg prijatelja Ivana Trifunovića (22) nakon zajedničkog dočeka Srpske Nove godine na Novom Beogradu.

Podsetimo, Ibrahimoviću se sudu u Višem sudu u Beogradu za ubistvo dugogodišnjeg prijatelja. Naime, Ibrahimović je iznosio odbranu gde se izjasnio da nije kriv, a prilikom izjašnjenja o krivici mnogima u sudnici delovalo je kao da je naučio odbranu napamet.

mesto gde je ivan trifunović mučki ubijen
mesto gde je ivan trifunović mučki ubijenfoto: Kurir/J. Rafailović

Do sada su saslušani prijatelji koji su bili s njima na dočeku, a sledeće ročište zakazano je za 8. februar kada se očekuje saslušanje svedoka koji je takođe bio s ubijenim i osumnjičenim na proslavi.

Dragiša Trifunović, otac ubijenog mladića rekao je ranije za Kurir da njegovog sina ništa ne može da vrati.

- Hoću da mi Dača kaže zašto je to uradio! Pa njih dvojica su bila kao braća, a niko od njegovih nam nije ni saučešće izjavio - rekao je ranije za Kurir Trifunović i dodao da je odgledao snimak sa sigurnosnih kamera, na kome se, kako tvrdi, vidi kako Damir ubija Ivana.

trifunović i ibrahimović prijatelji iz detinjstva
trifunović i ibrahimović prijatelji iz detinjstvafoto: Privatna arhiva

- Vidi se kako Ivan ide stazom sa rukama u džepovima. Vidi se auto iz kog izleće Damir, prilazi mu i jednom ga udara u grudi. Ivan nije stigao ni da izvadi ruke iz džepova.

Otac je zatekao sina krvavog na pločniku, dok je Damir bio pored njega i vikao mu da izdrži.

- Damir je bio sa mnom i dok smo Ivana vozili u bolnicu. Ubeđivao me: "Izdržaće, ne brini, nije duboka rana", a izgovorio je i: " Ivan me je šutnuo, zakačio sam ga čašom" - rekao je Trifunović.

dragiša trifunović sa fotografijom sina
dragiša trifunović sa fotografijom sinafoto: Zorana Jevtić

Ibrahimović je, inače, sestrić Veljka Belivuka, poznatijeg kao Velja Nevolja, optuženog da je vođa najmonstruoznije kriminalne grupe koja se tereti za pet ubistava, otmice, silovanje i neovlašćeno držanje droge i oružja, a sumnjiči se i za još dva zločina.

(Kurir.rs)

bonus video:

01:35

Kuća u kojoj je Velja Nevolja hteo da se sakrije pre hapšenja

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track